Jocurile Olimpice – Beijing 2008 : Gimnastica : Steliana Nistor, in afara medaliilor la paralele


Intră acum și în grupul de

Luni, la Beijing, gimnastica feminina a tarii noastre a ratat sansa de a-si trece în cont o noua medalie, dupa bronzul de la echipe si senzationalul aur cucerit de Sandra Izbasa la sol. Din pacate, Steliana Nistor a terminat în afara medaliilor în finala probei de paralele, aparat la care, în trecut, Nadia Comaneci si Lavinia Milosovici au scris veritabile pagini de istorie.
Într-o asemenea finala, cu trei campioane mondiale la start, diferenta o fac micile greseli, amanuntele. Stela s-a convins pe propria-i piele de acest lucru. Intrata a patra în concurs, gimnasta noastra a avut o evolutie curata, presarata cu multe elemente dificile si o aterizare perfecta dar, din cauza unei ezitari la desprindere, a primit doar 15.575.

În final, românca a terminat pe penultima pozitie, surclasând-o doar pe ucrainianca Daria Zgoba, notata cu 14.875. Aurul a revenit chinezoaicei Kexin He. Asiatica a avut aceeasi nota ca ocupanta locului secund, americanca Nastia Liukin, 16.725, diferenta facând-o punctele primite la executie. Podiumul a fost completat de o alta gimnastica din China, Yilin Yang, care a fost notata cu 16.625, desi nu putini au fost cei care au crezut ca exercitiul ei a fost mai bun decât cel al primelor doua clasate.


Intră acum și în grupul de