Flutur: Germania are loc mult mai mare aici în Suceava, dacă ne gândim la potențialul zonei și dacă ne gândim la motorul economiei Europei


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a prezentat, vineri, în cadrul dezbaterii organizate de Camera de Comerț Româno-Germane motivele pentru care oamenii de afaceri germani ar putea investi în județul Suceava, județ care oferă atât oportunități, dar și siguranța acestor investiții.

„Germania are loc mult mai mare aici în Suceava, dacă ne gândim la potențialul zonei și dacă ne gândim la motorul economiei Europei”, a spus Gheorghe Flutur.

El le-a transmis reprezentanților Camerei de Comerț Româno-Germane că oamenii de afaceri care ar investi în județul Suceava vor investi într-o zonă sigură cu oameni care au curajul să investească, dar care au fost nedreptățiți de lipsa infrastructurii.

Flutur a spus că această zonă este sigură atât în privința asigurării asistenței medicale, dar și în privința siutațiilor de urgență și că infrastructura de transporturi se va dezvolta și a dat ca exemplu Aeroportul Suceava care a fost modernizat, iar de la redeschidere traficul a crescut exponențial, având acum 250.000 de pasageri pe an.

El a arătat că un alt argument este modelul parteneriatului Suceava-Schwaben, care este „povestea cea mai de succes a unui județ din România cu o regiune din Bavaria”.

Totodată, apropierea de Ucraina reprezintă un potențial uriaș pentru dezvoltare și a mai spus că trebuie să fie dată o valoare adăugată mai mare resurselor acestui județ.

Totodată, Gheorghe Flutur a arătat că și turismul se dezvoltă de la an la an și e o zonă în care se poate investi.

„În șapte ani s-a dublat numărul de turiști, iar Bucovina e a treia destinație ca număr de unități de cazare după Litoral și Brașov”, a mai spus Flutur.

Președintele Camerei de Comerț Româno-Germane, Sebastian Metz, a spus că trebuie ca oferta județului Suceava trebuie prezentată cât mai multor oameni de afaceri.

El a subliniat că este îmbucurător că președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a  participat la Expo Real la Munchen unde a prezentat imaginea Bucovinei într-un domeniu de bussines foarte puternic, fie că a fost vorba de turism, agricultură, sau industria prelucrătoare.

„Este foarte important că luați parte la conferințe internaționale pentru că deși noi ne cunoaștem trebuie să ne vadă și alții. Trebuie să fiți prezenți la conferințe”, a spus Metz.

Și președintele Camerei de Comerț și Industrie Suceava, Nicolae Troașe, a declarat că a participat alături de Flutur la Expo Real și a subliniat că este importantă această prezență la astfel de târguri  internaționale.

El a arătat că municipiul Cluj Napoca a fost prezent la Expo Real an de an de opt ani și că abia în urmă cu doi ani au început să se vadă rezultatele.

 

 

 


Intră acum și în grupul de