Seful Garzii de Mediu Suceava este pesimist in rezolvarea problemei realizarii celor doua gropi ecologice de gunoi


Intră acum și în grupul de

Seful Comisariatului Judetean al Garzii de Mediu Suceava, Constantin Harasim, este sceptic în ceea ce priveste realizarea celor doua gropi ecologice de deseuri în judetul Suceava, pâna la sfârsitul acestui an, asa cum cer normele europene.

„Termenul de realizare a gropilor din comunele Moara si Pojorâta este 31 decembrie 2008, iar obligatia privind executarea acestora revine în totalitate conducerii judetului. Noi nu aplicam amenzi Consiliului Judetean, noi amendam poluarile, dar nu vrem ca mai târziu sa fim acuzati de Ministerul Mediului ca la Suceava nu s-au realizat gropile. Noi nu avem nici un fel de pârghii, nu putem decât sa tragem semnale asa cum am mai facut-o de atâtea ori. Adevarul este ca UE ne va putea sanctiona. Sunt pesimist si deja nu mai vad nici o rezolvare”, a afirmat seful Comisariatului Judetean al Garzii de Mediu Suceava.   

În acest an vor trebui închise gropile de gunoi din Suceava, Siret si Vatra Dornei, în luna iulie 2009 toate gropile de gunoi din mediul rural al judetului, la sfârsitul anului 2009 cea din municipiul Radauti, în 2010 groapa de gunoi din Falticeni, iar cele din Gura Humorului si Câmpulung Moldovenesc în 2011. 


Intră acum și în grupul de