Filtre rutiere în județul Suceava pentru verificarea transporturilor de material lemnos: Amenzi de peste 40.000 de lei,iar peste 30 mc de lemn și 15 tone de rumeguș confiscate

Poliţiştii suceveni au organizat în ultima săptămână mai multe acţiuni de prevenire şi combatere a transportului ilegal de material lemnos.

Astfel, au fost organizate filtre rutiere şi au fost controlate peste 70 de transporturi de material lemnos.  Cu ocazia efectuării controalelor au fost identificaţi şi transportatori sau procesatori care nu au respectat legislaţia în vigoare, procedându-se la confiscarea lemnului şi la aplicarea de sancţiuni contravenţionale fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 40.000 lei şi au fost confiscaţi peste 30 m.c. material lemnos.

Potrivit Poliției Județene Suceava, aproape o sută de poliţişti au participat la acţiune, fiind verificate peste 70 de transporturi de material lemnos şi executate două controale la locurile de depozitare.

  În urma activităţilor desfăşurate au fost constatate cinci infracţiuni, iar nouă persoane sunt cercetate pentru infracţiuni la regimul silvic.

De asemenea, au fost aplicate 52 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 43.360 lei.

În cadrul acțiunii au fost confiscaţi 34,62 m.c. material lemnos, dar şi 15.200 kg rumegus transportat fără îndeplinirea formelor legale.

loading...