Tânăr din Arbore prins de polițiști cu permis de conducere ucrainean fals. Șoferul a cumpărat documentul cu 800 de euro, înainte de a obține pașaportul


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 23 de ani, din comuna Arbore, este cercetat de polițiști pentru săvârșirea mai multor infracțiuni, după ce a fost depistat la volanul unei mașini cu permis de conducere ucrainean fals.

 

 

 

 

Potrivit IPJ Suceava, duminică, la ora 18.05, o  patrulă din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea a oprit pentru control pe DC 45, din comuna Horodnic de Sus, autoturismul condus de un tânăr de 23 de ani, din comuna Arbore.

„Întrucât existau suspiciuni cu privire la autenticitatea și valabilitatea permisului de conducere prezentat de conducătorul auto și eliberat de autoritățile din Ucraina, polițiștii au efectuat verificări în bazele de date, ocazie cu care, au stabilit faptul că, la data obținerii permisului de conducere, respectiv 26.01.2016, tânărul nu deținea pașaport valabil, document ce i-ar fi fost necesar în vederea trecerii frontierei în statul Ucraina”, a precizat Poliția Suceava.

Sursa citată a mai arătat că tânărul a recunoscut faptul că permisul de conducere eliberat de către autoritățile ucrainene l-a obținut de la o persoană necunoscută, în anul 2016, contra sumei de 800 de euro.

Astfel, polițiștii i-au întocmit tânărului un dosar penal, acesta fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „complicitate la fals material în înscrisuri oficiale”, „uz de fals” și „fals material în înscrisuri oficiale”, ce va fi soluționat procedural.

 


Intră acum și în grupul de