Elevul ştefanist Paul Florin Rebenciuc a obţinut medalia de bronz la cea de a XI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică din Thailanda


Intră acum și în grupul de

Elevul Paul Florin Rebenciuc de la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava a obţinut medalia de bronz la cea de a XI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică desfăşurată în Phuket-Thailanda.

Directorul Colegiului Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava, profesorul Dan Popescu, a declarat, luni, că se aştepta ca Paul Florin Rebenciuc să obţină un rezultat remarcabil la această olimpiadă.

Popescu a spus că deşi este foarte bun şi la matematică, pasiunea lui Paul Florin Rebenciuc este astronomia, elevul avându-l la clasă ca profesor de fizică pe Sorin Golda, iar la astronomie este pregătit de profesorul Petru Crăciun în cadrul Palatului Copiilor din Suceava.

Potrivit portalului dedicat Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică, desfăşurată în Phuket-Thailanda, la ediţia din acest an au participat concurenţi din 45 de ţări, inclusiv din România.

De precizat este că elevul Paul Florin Rebenciuc a participat şi la a XXII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie, desfăşurată la Weihai-China, în perioada 27 octombrie-4 noiembrie 2017.

(Liliana Bujdei)

sursa foto Facebook ioaa2017


Intră acum și în grupul de