Incendiu la o gospodărie din Cornu Luncii din cauza scânteilor provenite de la un utilaj agricol

Un incendiu puternic a izbucnit luni după-amiază la o gospodărie din satul Cornu Luncii, la fața locului intervenind șase autospeciale de pompieri, o ambulanță SMURD și un buldoexcavator.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt. adj. Alin Găleată, pompierii militari ai Detaşamentului Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Cornu Luncii, Baia și Mălini, au intervenit, luni, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu, izbucnit la o gospodărie din satul Cornu Luncii.

„La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la anexele gospodărești, cu pericol de propagare la două locuințe învecinate”, a spus Găleată.

El a menționat că în urma incendiului au ars un adăpost de animale pe 200 mp, două magazii pe o suprafață totală de 60 mp, circa 60 de metri cubi lemn de foc și pentru construcții și alte bunuri.

Incendiul a fost lichidat după circa trei ore, pompierii salvând cele două case de locuit din apropiere.

„Flăcările au izbucnit, cel mai probabil, din cauza scânteilor provenite de la un utilaj agricol, care au aprins furaje din apropierea adăpostului de animale”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt. adj. Alin Găleată.

 

loading...