LIVE TEXT: Președintele Consiliului Județean Suceava anunță programul manifestărilor de Ziua Bucovinei


Intră acum și în grupul de

Președintele PNL al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, susține o conferință de presă la Muzeul Bucovinei.

La conferința de presă participă și directorul Muzeului, Emil Ursu.

Gheorghe Flutur: Pe 28 noiembrie vom avea sedinta solemna a Consiliului Judetean dedicata Zilei Bucovinei. Pe 29 noiembrie vom avea si sedinta ordinara a CJ dar va fi in sala nou amenajata a CJ. Pe ordinea de zi va fi rectificarea bugetara asteptata.

Ședintele de CJ sper sa fie de acum incolo mult mai operative si asta datorita noului sistem de vot pe care il implementam de pe 29 noiembrie.

Cred ca pana la urma vom gasi solutii pentru a putea asigura necesarul de fonduri chiar daca Guvernul ne-a dat foarte putini bani. Vom reusi asta din economiile facute. 
Vom sarbatori Centenarul Unirii incepand de pe 28 noiembrie 2017.
Am invitat la sedinta solemna presedintia, ministerul culturii, reprezentanti de la Chisinau si de la Alba Iulia, parlamentarii si primarii de Suceava, precum si institutiile deconcentrate.
Voi avea onoarea sa prezint evocarea momentului 28 noiembrie 2018. Vom acorda titlul de cetetea de onoare dlui Mihai Ceausu.
Va fi si un concert cu Holograf de Ziua Bucovinei. Dorim sa dam startul sarbatoririi Centenarului.
Poate ar fi facut-o basarabenii primii, dar istoria a fost nedreapta.
Anunt si lansarea programului Bucovina 100. Va avea mai multe componente. Voi propune constituirea distinctiei de recunostinta care va fi acordata dupa un regulament, personalitatilor, asociatilor si celor care au contributii si au avut contributii in viata judetului si a Bucovinei.
Vor fi lansate 100 de proiecte, fie proiecte mai vechi fie proiecte noi, care sa lase in urma noastra ceva. Ramanem deschisi ideilor.
Pe 17 noiembrie 2017, la ora 12, aveam 304460 de vizitatori, cu 37 % mai multi decat anul trecut. Estimam undeva la 320.000 in acest an. Felicit echipa de la Muzeu si conducerea acestuia. Suntem printre muzele de top ca vizitatori. Ma bucur foarte mult pentru aceste cifre. Ponderea cea mai mare o are Cetatea cu 181.000. Faptul ca s-a castigat si destinatia turistica de excelenta la Suceava e si datorita investitiilor facute si echipei de la Muzeu care s-a implicat pe promovare.
Emil Ursu: Cifra record de la Muzeu nu include vizitatorii indirecti. Sa nu uitam ca am imprumutat piese si catre alte muzee. Preferam sa prezentam statistica cu beneficiarii care au intrat in imobilele Muzeului. Noi avem ca tinta copii din mediul rural si anual ducem un numar de expozitii in scolile din judet. Anul acesta au fost 4 expozitii.
Cresterea s-a datorat si promovarii mai intense pentru luna august si octombrie. Numarul foarte mare de activitati educationale pe care le derulam a contat.
Gheorghe Flutur: Tragem linia acum din economiile de la alte departamente ale CJ. Vom face realocari de fonduri pentru a putea inchide anul fara restante la salariati. Am facut simluare pentru la anul si cu 37 % din venituri scad cu aceasta reducere a impozitului pe venit. Trebuie gasita sursa de compensare. Numai la acest capitol impactul e de 10 milioane de euro. Proiectia e de minus 37%. Nu ne gandim la disponibilizari deocamdata. Numai ca trebuie sa le dam de lucru la oameni. Le dam proiecte si nu disponibilizari. Le dam de lucru.
Mi-am depus candidatura la sefia Ligii Alesilor Locali a PNL care va ave aloc la Cluj la finele saptamanii acestea. Cred ca liberarii trebuie sa se implice in Centenar. Avem o datorie fata de inaintasii nostri.
Emil Ursu: Poate usor peste 1,7 milioane de lei incasari pentru Muzeu vor fi in acest an.

Intră acum și în grupul de