Nou studiu de circulație în municipiul Suceava privind introducerea sensului unic pe bulevardul principal, dar și pe alte 45 de străzi


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat miercuri, că în ședința de săptămâna viitoare a Consiliului Local urmează să fie supusă dezbaterii și aprobării documentația privind organizarea circulației rutiere în sensuri unice în vederea îmbunătățirii condițiilor de deplasare în municipiul Suceava.

„Ne dorim să facem sensuri unice mai multe în oraș, în primul rând la bulevardul principal”, a spus primarul într-o conferință de presă.

El a spus că vin sărbătorile de iarnă și deja a început să se aglomereze zona comercială și consideră că traficul din municipiu trebuie fluidizat.

„Vom trata această temă de sens unic de la intrarea în municipiul Suceava, pe Bulevardul 1 Mai apoi Ștefan cel Mare, Ana Ipătescu, Nicolae Bălcescu, Mihai Eminescu, Mărăști, George Enescu în ideea de a face sens unic de la intrarea în oraș până în centrul municipiului Suceava cu întoarcere pe bulevardul George Enescu și străzile aferente”, a spus primarul.

El a mai declarat că alte 45 de străzi din municipiu vor fi analizate în detaliu din punct de vedere al circulației rutiere privind introducerea de sensuri unice.

„Să vedem acolo unde se impune să mai facem sensuri unice sau să îmbunătățim acolo unde sunt sensuri unice, să vedem ce măsuri putem lua pentru a fluidiza circulația”, a spus Lungu.

El a menționat că la fel de important se va trata în mod special circulația în intersecții, în sensurile giratorii și să se stabilească ce măsuri trebuie luate în urma acestui studiu.

Primarul a amintit că municipalitatea are un studiu de trafic făcut în anul 2009 în baza căruia s-au luat măsurile actuale, iar de atunci lucrurile s-au schimbat în municipiu și el consideră că trebuie actualizat acest studiu.

Studiul va mai analiza și identifica soluții pentru securitatea circulației pietonilor, amenajările specifice zonelor unităților de învățământ, stațiilor de transport în comun în alveole amenajate, lărgiri de străzi și amenajări trotuare, benzi viraj stânga-dreapta, artere de legătură, dar și propuneri de parcări de reședință și parcări pe carosabil, precum și piste pentru bicicliști și scuaruri și separarea benzilor de circulație.

 

Lungu a mai spus că în decembrie va fi finalizat Registrul spațiilor verzi și în luna ianuarie urmează să fie supus aprobării în Consiliu Local și că astfel se va ști care sunt spațiile verzi din oraș.

„Este un studiu de circulație pe care îl așteptăm, în special privind sensul unic pe bulevardul principal”, a spus primarul.

El a apreciat că acest studiu de trafic ar urma să fie finalizat până la Sărbătorile Pascale.

Primarul a arătat că și adversarii politici au dreptate când cer să se prezinte studiul în baza căruia se fac modificări în trafic.

„Să avem un studiu. Nu că a spus primarul sau viceprimarul, că el e mai specialist ca mine în circulație ci că au spus-o oamenii de specialitate”, a menționat Lungu.


Intră acum și în grupul de