Notificările „Panou amplasat ilegal” criticate de Ion Lungu au fost înlocuite cu „Panou publicitar fără contract”.Harșovschi: 29 de panouri publicitare urmează să fie ridicate de municipalitate


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a anunțat, joi, că un număr de 29 de panouri publicitare amplasate în municipiu și pentru care firmele deținătoare nu au respectat condițiile contractuale cu municipalitatea vor fi ridicate , iar costurile vor fi suportate de firmele respective.

Viceprimarul  a menționat că toate firmele care dețin panouri publicitare amplasate pe raza municipiului Suceava și care au contracte expirate sau au restanțe la plată au fost notificate să-și ridice construcțiile de pe domeniul public.

„Pentru că adresele noastre nu au avut succesul scontat, s-au emis dispoziții de înlăturare a acestor panouri și de recuperare a costurilor de demontare de la societățile care le dețin. Premergător ridicării lor, s-au afișat notificări pe toate panourile, notificări care au fost mai eficiente. Mai exact, din opt societăți notificate șase au venit să-și achite datoriile, plătind suma de 80.117 lei”, arată Harșovschi.

El a menționat că două dintre societățile notificate nu și-au achitat datoriile, drept urmare în etapa următoare se va trece la ridicarea a 29 de panouri.

Pe panourile publicitare respective au fost aplicate notificări cu textul ”Panoul publicitar fără contract” după ce, săptămâna trecută se aplicaseră anunțuri cu textul „Panou publicitar ilegal”, mesaj pe care primarul Ion Lungu l-a considerat total neinspirat.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă că și-a propus să facă ordine în ceea ce privește publicitatea stradală, dar și-a exprimat nemulțumirea că pe unele panouri a fost aplicat, de salariați din Primărie, mesajul „Panoul amplasat ilegal” în condițiile în care panourile erau amplasate legal, dar proprietarii au datorii sau contractul este expirat.

S-au pus niște anunțuri pe niște panouri publicitare, „Panou amplasat ilegal”. Sunt salariați în Primărie pe care atât îi duce capul. Cum să fie amplasat ilegal? Adică e culpa Primăriei”, a spus Ion Lungu care a adăugat că în acest caz proprietarii panourilor se află în culpă pentru că nu au plătit, că e reziliat contractul sau că sunt în curs să fie executați de municipalitate.

 

El a mai spus că angajații care au acționat astfel au dat din colț în colț când a vrut să afle de unde a pornit ideea ca pe panouri să fie aplicat respectivul mesaj.

 

Primarul a declarat că urmează să fie refăcut regulamentul de publicitate stradală.

 

„Vom stabili foarte clar modul de amplasare a panourilor publicitare, panouri de publicitate mobile, bannere și steaguri publicitare, mash-uri, publicitate temporară, afișare de mică publicitate, afișare pe vehicule, locurile în care publicitatea este interzisă și sancțiunile care se aplică”, a spus Ion Lungu.

 

El a arătat că o comisie va elaborea noul regulament de publicitate în municipiu, iar în ianuarie-februarie 2018 se va organiza o licitație pentru amplasarea de publicitate pe raza municipiului.


Intră acum și în grupul de