Cinci tineri din Șcheia cercetați pentru furt calificat, după ce la începutul acestui an au sustras dintr-o magazie cabluri electrice în valoare de 13.500 lei

Peste 50 de poliţişti judiciarişti au fost implicaţi în ultimele zile în activităţi investigative şi de cercetare penală pentru probarea activităţii infracţionale în mai multe cauze penale, în special privind infracţiuni de furt.

Potrivit IPJ suceava, informaţiile şi datele obţinute au fost coroborate cu rezultatele expertizelor tehnico – ştiinţifice criminalistice, reuşindu-se probarea activităţii infracţionale a mai multor persoane bănuite de furt.

De asemenea, pentru completarea probatoriului şi recuperarea prejudiciului au fost desfăşurate percheziţii în mai multe locaţii.

Poliția Suceava a arătat că în cursul zilei de miercuri, 22 noiembrie a.c., s-au continuat cercetările privind un furt comis de persoane necunoscute dintr-o anexă a locuinței unei femei de 89 ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, în noaptea de 29 spre 30 octombrie a.c., de unde s-a sustras un motofierestrău electric, un flex o bormaşină şi o trusă de burghie.

„În urma probatoriului administrat în cauza penală, s-a stabilit că persoana bănuită de comiterea furtului este un bărbat de 34 ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc. Față de acesta s-a confirmat efectuarea în continuare a urmăririi penale în calitate de suspect, pentru comiterea infracțiunii de furt calificat”, a precizat Poliția Suceava.

Astfel, sursa citată a arătat că s-a solicitat Judecătoriei Municipiului Câmpulung Moldovenesc încuviințarea efectuării de percheziții domiciliare în două locații, la locuința suspectului și a bunicii acestuia. În urma perchezițiilor au fost ridicate din cele două locaţii două motofierăstraie şi alte scule a căror provenineţă nu a putut fi justificată.

În acest caz, față de bărbatul de 34 ani s-a dispus măsura reținerii cu durata de 24 ore, acesta fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

Polițiștii suceveni au mai arătat că tot miercuri, 22 noiembrie a.c., s-au continuat cercetările cu privire la furtul comis de pe proprietatea unui bărbat de 41 de ani, din municipiul Suceava.

„Polițiștii Biroului Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava și cu sprijinul Serviciului Criminalistic și al polițiștilor din cadrul Postului Comunal Șcheia, au identificat persoanele bănuite de comiterea furtului, autorii fiind cinci tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 34 de ani, toți din comuna Șcheia, persoane cu antecedente penale”, a menționat IPJ Suceava.

Poliția Suceava a arătat că în acest caz s-a dispus continuarea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „furt calificat”.

După cum au precizat reprezentanții IPJ Suceava, la începutul acestui an, în noaptea de 17 spre 18 ianuarie 2017, persoanele bănuite au pătruns în magazia persoanei vătămate, din municipiul Suceava, de unde au sustras mai multe cabluri electrice, în valoare de 13.500 lei.

Polițiștii au arătat că bunurile sustrase au fost transportate cu o căruță, iar pe malul râului Suceava autorii au distrus prin ardere învelișul cablurilor electrice sustrase.

În acest caz cercetările sunt continuate faţă de suspecți pentru comiterea infracţiunii de „furt calificat”, unii dintre ei fiind cercetați sub control judiciar sau chiar încarcerați în alte cauze.

 

loading...