Înmatriculări auto Suceava: Prefectul dispune creșterea numărului de rezervări on-line pentru înmatriculări definitive, stabilește la 5 minute timpul fiecărei operațiuni și elimină persoanele care blocheză locuri


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a anunțat, joi, că a dispus mai multe măsuri de eficientizare a activității la  Serviciul Înmatriculări Vehicule și Eliberare Permise Auto Suceava.

Astfel, potrivit prefectului urmează să fie eficientizată activitatea la ghișeele de înmatriculări autovehicule și  autorizări  provizorii de circulație începând cu data de 4 decembrie 2017.

Conform sursei citate, din 4 decembrie, numărul de rezervări  online pentru înmatriculări definitive se va mări de la 97 la 156, repartizate egal la cele două ghișee. Fiecare operațiune se va derula  la interval de 5 minute în zilele de luni, marți, miercuri și joi, între orele 8-15.  În ziua de vineri, între orele 8,30-14, vor fi 132 de rezervări online, câte 66 la fiecare ghișeu.

Începând cu aceeași dată, în ziua de miercuri, între orele 15-18 vor fi efectuate rezervări numai pentru persoanele juridice, fiind alocate câte 5 minute pentru fiecare din cele 72 de operațiuni de programare, la cele două ghișee.

Persoanele care și-au făcut deja rezervări pentru lunile ianuarie și februarie 2018 sunt rugate să urmărească site-ul instituției Prefectului, deoarece vor fi reprogramate automat, iar în cazul în care nu sunt de acord cu data reprogramată, pot anula rezervarea și se pot reprograma la o dată ulterioară  disponibilă.

Prefectul Mirela Adomnicăi a recomandat cetățenilor să se prezinte la ghișeele serviciului la data și ora când au rezervarea online, pentru a evita aglomerația inutilă, nefiind primite persoanele fără rezervare online.

În ce privește activitatea de autorizare provizorie, rămân 97 de rezervări zilnic, având în vedere că autorizațiile de circulație provizorie sunt valabile pe o perioadă de 90 de zile.

Prefectul Județului Suceava a mai precizat că, tot  de la data de 4 decembrie 2017, nu vor mai fi soluționate cererile persoanelor care au făcut rezervări pe serii de sașiu greșite, incomplete sau inexistente. Acest lucru va fi verificat de către personalul din cadrul Inspectoratului de Jandarmi desemnat să asigure ordinea la intrarea la ghișeele serviciului, care nu va mai permite accesul  în sala ghișeelor pentru  persoanele  care se încadrează în aceste situații.

“Toate aceste măsuri au fost luate având în vedere  cetățeanul obișnuit, corect, de bună credință, care se prezintă la ghișeu să-și înmatriculeze mașina personală sau una, două, trei și nu-și găsește  loc de rezervare pentru că locurile sunt blocate  de către cei care și-au creat, efectiv, o activitate  din a bloca locurile. Cetățeanul de bună credință trebuie să beneficieze de servicii corespunzătoare, asta ne dorim”, a declarat prefectul Mirela Adomnicăi.


Intră acum și în grupul de