O noua etapa a concursului national de proiecte “O carte pentru scoala mea”, initiat de Suceava


Intră acum și în grupul de

Concursul national de proiecte “O carte pentru scoala mea” se desfasoara în aceasta perioada, la Suceava, cu participarea unor  invitati din Botosani, Cluj, Galati, Harghita, Maramures, Prahova, Suceava. Deschiderea festiva a manifestarii are loc vineri, la ora 11, în Aula Colegiul National “Mihai Eminescu” Suceava.

Concursul începe cu sustinerea proiectelor de catre echipele de la colegiul gazda, Colegiul Tehnic “Mihai Bacescu” Falticeni si Scoala Vatra Moldovitei, în cadrul sectiunii “proiecte desfasurate”. De la ora 14, vor începe activitatile de la  sectiunea a II-a, “propuneri de proiect”.

Sâmbata, de la ora 9, la Centrul de Documentare si Informare  de la Scoala Moldovita  va avea loc un schimb de experienta, iar  la ora 16, la Colegiul National “Mihai Eminescu” Suceava este programata festivitatea de premiere.  

Proiectul educativ “O carte pentru scoala mea “ a fost lansat cu prilejul Zilei Mondiale a Cartii, la  23 aprilie 2005 si s-a desfasurat într-o etapa pilot în 12 unitati scolare la nivelul judetului Suceava. În anul scolar 2005-2006 proiectul s-a extins în 68 de unitati scolare, pe baza Scrisorilor de intentie trimise si a proiectelor alcatuite de catre unitatile scolare participante. Proiectul a fost initiat de elevii clasei a X-a G, Colegiul National „Mihai Eminescu” Suceava, în cadrul disciplinei optionale „Programe europene”, coordonat de prof. Tatiana Vîntur,  si propus scolilor din judet în anul scolar 2004-2005.

Proiectul a câstigat premiul I la Concursul national de proiecte în „Parteneriate – prezent si perspective”, la Tulcea, în  2006. Începând cu anul scolar 2006-2007, concursul este cuprins în calendarul MECT. 


Intră acum și în grupul de