Gheorghe Flutur, întâlnire cu ambasadorul Republicii Coreea: Un grup de investitori sud-coreeni ar urma să vină în Suceava pentru a analiza posibilitățile de investiții, iar județul Suceava se va înfrăți cu o regiune din Coreea de Sud


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a avut, joi, o întâlnire cu ambasadorul Republicii Coreea, Kim Eun-joong, în cadrul căreia au fost discutate posibilitățile de cooperare și realizarea de eventuale investiții sud-coreene în județul Suceava.

După întâlnire, Gheorghe Flutur a spus că diplomatul coreean este un bun cunoscător al zonei pentru că a fost ambasador în Republica Moldova şi Ucraina.

Președintele CJ Suceava a menționat că a prezentat potențialul economic şi cultural al județului Suceava și că împreună cu ambasadorul a convenit să fie stabilite contacte cu oameni de afaceri şi operatori în turism care să vină în Bucovina, fiind interesați de dezvoltarea bilaterală a turismului cultural, de peisaje și trasee turistice, parcuri și rezervații naturale, de satul tradițional și obiceiurile din zonă, apreciind în mod deosebit mănăstirile UNESCO, precum și Cetatea de Scaun a Sucevei.

„Am prezentat proiectul nostru privind parcul pe industrie alimentară din zona Aeroportului,  spațiile pe care le avem la dispoziție, am vorbit despre Aeroportul modernizat, excelența sa precizând că anul viitor va veni un grup de investitori sud-coreeni care să analizeze la fața locului posibilitățile de investiții în industria alimentară şi în domeniul IT”, a spus Flutur.

Potrivit acestuia, ambasadorul a subliniat că va transmite companiilor sud-coreene propunerea să angajeze cât mai mulți tineri absolvenți ai Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava.

La discuții a fost prezent şi Lucian Gheorghiu, președintele executiv al Camerei de Comerț şi Industrie Suceava care a trecut în revistă resursele naturale din zonă, lemn, ape minerale, minereuri, fructe de pădure, precum şi forța de muncă calificată şi s-a convenit stabilirea unor contacte între CCI Suceava şi investitorii sud-coreeni.

„Am fost de acord cu propunerea domnului ambasador privind încheierea unui acord de înfrățire cu o regiune din Coreea de Sud”, a spus Flutur.


Intră acum și în grupul de