Lungu: Din ultimii 13 ani, e cea mai grea perioadă la Primărie la colectarea banilor. Se vede cu ochiul liber că nu e putere de plată nici la populație nici la agenții economici


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că în acest an Primăria Suceava se confruntă cu problema colectării taxelor și impozitelor locale și a apreciat că este cea mai grea situație din ultimii 13 ani, fiind vizibilă lipsa de putere de plată a populației și agenților economici.

„Cu sinceritate spun, niciodată nu a fost atât de greu de bani la Primărie în sensul că se colectează foarte greu banii. Din păcate, din ultimii 13 ani, e perioada cea mai grea în care se vede cu ochiul liber că nu este putere de plată nici la populație și mai ales la agenții economici”, a spus Lungu în emisiunea Exclusiv 90 de minute.

El a arătat că municipalitatea urmărește încasările, execută silit, pune propriri pe conturi, dar că nu poate sunt situații în care îi înțelege pe contribuabili că nu au de unde să achite.

„Trebuie să le dăm și o supapă să meargă înainte că nu putem fi absurzi. Trebuie să vezi foarte clar dacă e rea-voință sau neputință, iar de multe ori este neputință”, a spus Lungu.

El a arătat că actuala creștere economică se bazează mai mult pe consum și că cele câteva unități productive mari sunt multinaționale care își transferă profitul în țările de origine.


Intră acum și în grupul de