Lungu: Suceava merge înainte, dar nu cu viteza pe care mi-aș dori-o


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că municipiul Suceava se dezvoltă, dar nu cu viteza pe care el și-o dorește, în primul rând fiind vorba de lipsa de finanțare a proiectelor.

„Suceava merge înainte, dar nu cu viteza pe care mi-aș dori-o în primul rând eu ca primar și cetățenii municipiului Suceava”, a spus Lungu în emisiunea Exclusiv 90 de minute.

El a arătat că în ultimul an, investițiile au mers „binișor”  și că și-ar fi dorit să realizeze mult mai multe lucrări.

Primarul a spus că în domeniul reabilitării și modernizării sistemului de termoficare, fondurile care trebuiau să ajungă de la Guvern, nu au ajuns nici până acum și s-a felicitat că a oprit la timp lucrările pentru ca sucevenii din zonele unde s-au derulat lucrări să beneficieze de apă caldă și căldură pe perioada iernii.

 „Am perceput la timp că banii vor întârzia și m-am reorganizat ca să putem asigura căldura și apa caldă”, a spus primarul.

El a menționat că o parte din suma de 7 milioane de lei care a fost alocată de Guvern pentru lucrările de termoficare ar urma să ajungă la Suceava în jurul datei de 4 decembrie.

Lungu a spus că în domeniul termoficării lucrările vor fi reluate anul viitor.

În ceea ce privește investițiile în zona cartierului Europa, primarul a anunțat că s-a turnat deja asfalt pe strada Paris și că proiectul continuă, menționând că au existat unele neconcordanțe în ceea ce privește lucrările de apă și canalizare făcute anterior și cele de amenajare a străzilor și că a fost necesară modificarea unor cote ale conductelor amplasate.

Un alt proiect important, a fost cel de realizare a infrastructurii necesară pentru proiectul de achiziție a 40 de autobuze electrice, a spus primarul care a menționat că punctele de încărcare vor putea fi folosite gratuit timp de cinci ani de sucevenii care au mașini electrice.

El  a mai spus că și piața Burdujeni care a prin contur pe cele trei tronsoane realizate acolo.

Primarul a subliniat că și în acest an au fost modernizate mai multe străzi din municipiu și că s-au amenajat și unele parcări de reședință.

Un alt proiect important este cel de modernizare a iluminatului public pe fonduri elvețiene.

„E finalizat 80 la sută. Mai sunt și mici probleme, dar în linii mari este un proiect reușit și un proiect  care aduce în primul rând mari economii la municipalitate, dacă discutăm de factura la energia electrică, echipamente noi, cheltuieli de întreținere”, a spus Lungu.

El a subliniat că acest proiect corespunde tuturor normativelor și în principal are poluare zero, Suceava fiind un oraș verde.

„Am primit complimente din anumite zone, că parcă am avea noctură. Sunt și voci realiste sunt și cârcotași. La cârcotași chiar dacă aș pune nocturnă tot nu apreciază”, a spus primarul.

El a arătat că a ascultat toate argumentele și că a ieșit pe teren și a constatat că acolo unde stâlpii sunt standard de 8 metri nu sunt probleme, dar unde sunt lampadare mai mici sunt probleme de reglare și că acestea s-au reglat și chiar s-au montat lămpi în plus.

„În final, toată lumea va fi mulțumită”, a declarat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de