Primarii din comunele afectate de inundatii, trebuie sa pregateasca fundamentarea proiectelor de HG


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Alexandru Baisanu a anuntat vineri , ca Guvernul a alocat Ministerului de Interne si Reformei Administrative sumele necesare pentru refacerea infrastructurii afectate de inundatii. Acesta a precizat ca în cadrul întâlnirii pe care a avut-o vineri, cu ministrul Administratiei si Reformei Administrative, Cristian David, cu ministrul Muncii Paul Pacuraru, cu presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, cu ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei si presedintele ANAF, Daniel Chitoiu, s-a stabilit ca Ministerul Internelor si Reformei Administrative dispune de sumele necesare pentru a fi alocate, în vederea refacerii infrastructurii la nivelul judetului Suceava.

Prefectul de Suceava, în urma a acestei întâlniri urmeaza sa promoveze proiecte de Hotarâri de Guvern pentru alocarea de fonduri dupa ce va avea trebui sa aiba întâlniri directe cu primarii din localitatile afectate de inundatiile din luna iulie 2008.

În aceste conditii Stefan Baisanu anunta ca pâna marti, primarii din toate comunele afectate, trebuie sa pregateasca fundamentarea proiectelor de HG privind necesarul de fonduri pentru refacerea infrastructurii afectate în fiecare localitate.

Acesta a afirmat ca va analiza, marti, împreuna cu primarii, aceste proiecte si le va trimite spre aprobare Guvernului.

„Primarii, indiferent de culoarea politica, vor beneficia de fondurile necesare atât restabilirii functionalitatii infrastructurii degradate cât si refacerii acesteia”, a spus prefectul.

Prefectul de Suceava a mai anuntat ca în cursul zilei de marti vor fi invitati toti directorii de institutii din judet care vor sa promoveze proiecte de Hotarâri de Guvern pe domeniile specifice pentru obiectivele de infrastructura administrate si afectate cum ar fi Consiliul Judetean Suceava, SGA Suceava, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale, Directia Silvica Suceava, Societatea Nationala CFR SA Suceava, Directia Agricola, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, CONVERSMIN Bucuresti – punct de lucru Vatra Dornei, Inspectoratul Scolar Suceava, ASP Suceava. 


Intră acum și în grupul de