Amenzi de peste 100.000 lei, 21 de permise de conducere reținute și peste 1.400 de şoferi testaţi cu etilotestul de polițiștii suceveni, la sfârșitul săptămânii trecute


Intră acum și în grupul de

Serviciul Rutier Suceava și formaţiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești, sprijiniți de agenții de ordine publică atestaţi cu sarcini pe linie rutieră, au organizat şi executat pe raza județului, în perioada 24 – 26 noiembrie a.c., acţiuni specifice pe linia depistării şi sancţionării conducătorilor auto care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice.

Potrivit IPJ Suceava, în cadrul acțiunii au fost testaţi cu aparatul etilotest 1.424 de șoferi, fiind aplicate 277 de sancţiuni contravenționale în valoare de 109.905 lei.

De asemenea, polițiștii rutieri au constatat zece infracţiuni, au reținut 21 de permise de conducere şi au retras 17 certificate de înmatriculare.

Poliția Suceava a prezentat câteva exemple ale unor şoferi care au condus sub influenţa băuturilor alcoolice punând în pericol siguranța rutieră.

Astfel, sâmbătă după-amiază, la ora 16.45, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava a oprit pentru control pe DN 17, în interiorul localităţii Ilişeşti, autoturismul condus de un localnic de 49 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Bărbatul s-a ales cu dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

De asemenea, un alt bărbat, de 43 de ani, din Siret, a fost depistat duminică seara cu o alcoolemie de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliția Suceava a precizat că bărbatul a fost oprit de un echipaj din cadrul Poliției orașului Siret, pe strada Alexandru cel Bun din localitate, iar în urma verificărilor efectuate polițiștii au constatat faptul că bărbatul figurează cu permisul de conducere suspendat pentru comiterea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.

Bărbatului i s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe” și „conducere fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

 


Intră acum și în grupul de