50 de tone de material antiderapant au fost împrăștiate pe străzile Sucevei, după prima ninsoare


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, a anunțat, marți, că după prima ninsoare din această iarnă operatorul de deszăpezire a intervenit cu 26 de utilaje, fiind folosite 50 de tone de material antiderapant.

„Operatorul de salubrizare/deszăpezire, Diasil, a acționat toată noaptea cu 26 de utilaje care au folosit 50 tone de material antiderapant”, a spus Lucian Harșovschi.

El a revenit cu rugămintea ca toți conducătorii auto să-și echipeze mașinile corespunzător pentru iarnă.

 

De asemenea, viceprimarul Lucian Harșovschi a arătat că de marți polițiștii locali și angajații de la salubrizare vor reaminti agenților economici de obligativitatea acestora de a-și curăța trotuarele adiacente spațiilor comerciale (H.CL. 155/2013 – amendă cuprinsă între 500 și 2000 lei).

Harșovschi, care are între atribuții și salubrizarea municipiului, a precizat că sucevenii pot apela non-stop la numerele de telefon (0731) 996 856 – dispecerat Diasil Service și 0230/212696 – Primăria Suceava pentru a sesiza diferite probleme din traficul rutier/pietonal.

El atrage atenția că întotdeauna se va interveni mai întâi pe arterele principale și apoi pe cele secundare și adiacente și că a fost emisă o dispoziție ca pe străzile principale să se intervină doar cu sisteme automate (sărărițe) de împrăștiere a antiderapantului, iar pe cele secundare (mai înguste și cu multe mașini) se va acționa și manual, respectiv cu tradiționala lopată.

Harșovschi a mai spus că atunci când ninge abundent, oricât de multe utilaje ar acționa, acestea nu au eficiență maximă.

Totodată, el subliniază că trotuarele adiacente spațiilor comerciale ar trebui deszăpezite de agenții economici (Hotărârea Consiliului Local 155/2013 – amendă cuprinsă între 500 și 2000 de lei), iar asociațiile de proprietari au obligativitatea de a curăța țurțurii de gheață de la nivelul superior al blocurilor, iar dacă nu se descurcă, pot apela la I.S.U Suceava.

„Vom acționa cu sare cât este posibil și apoi cu nisip. Nu se va folosi pietriș, care va trebui strâns tot de noi în primăvară. De asemenea, se va acționa cu clorură de calciu și inhibitori”, a menționat viceprimarul.

El a ținut să precizeze că aceste deszăpeziri se fac și în funcție de buget și că, din acest motiv, întotdeauna va încerca să obțină un echilibru între eficiență și costurile primăriei.

 


Intră acum și în grupul de