Flutur: Bucovina trebuie să fie model de unitate. Din Bucovina să transmitem mesajul de unitate către țară, pentru că nu construiești când ești dezbinat


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, marți, cu ocazia Zilei Bucovinei că este nevoie de unitate în țară și că Bucovina trebuie să fie model de unitate și de înțelepciune, atrăgând atenția că într-o țară dezbinată nu se poate construi nimic.

„Evenimentul de astăzi trebuie să ne găsească mai uniți. De aici, din Bucovina, să transmitem mesajul către țară de unitate. E prea dezbinată țara și nu e bine. Nu construiești când ești dezbinat. Va trebui să dăm dovadă de înțelepciune de model de unitate”, a spus Flutur.

În finalul ședinței solemne de Ziua Bucovinei, Gheorghe Flutur a spus că trebuie să fie transmis țării întregi că Bucovina știe să sărbătorească, să-și respecte trecutul și să respecte înaintașii.

„Suntem conștienți că avem foarte multe de făcut să ne ridicăm la ce au realizat ei”, a spus Flutur.

Președintele CJ Suceava consideră că e nevoie de unitate pentru ca să se realizeze lucruri bune pentru oamenii din această țară.

„Chiar dacă avem păreri diferite trebuie să transmitem un mesaj de unitate și de reconciliere națională ca să construim. Suntem o Românie europeană care trebuie să fie model și trebuie să gestionam tot ce avem de gestionat inteligent la noi acasă, să respectăm angajamentele internaționale și să facem ceva mai bun pentru oameni”, a spus Flutur.

El consideră că Centenarul Unirii Bucovinei cu Țara trebuie sărbătorit prin fapte.

„Îndemnul meu către primari, colegii parlamentari: să facem ca Centenarul să îl sărbătorim prin fapte, prin inițiative. În orice colțișor din județul Suceava putem să sărbătorim prin fapte Centenarul”, a conchis Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de