Primarul Ion Lungu a stabilit cine va folosi autoturismele electrice Peugeot cumpărate de Primărie: În primul rând, eu ca primar, voi purta o mașină electrică pentru că actuala are 20 de ani

Primarul Ion Lungu a anunțat, miercuri, cum se vor distribui cele 11 autoturisme electrice Peogeot achiziționate de municipalitate printr-un proiect cu finanțare elvețiană, arătând că el va folosi una dintre acestea, dar și majoritatea șefilor direcțiilor din Primărie, mai puțin cei doi viceprimari și șeful Direcției Domeniului Public.

Primăria urmează să primească un număr de 11 autoturisme Peugeot iON achiziționate cu prețul de 92.655 lei/buc fără TVA și două furgonete Peugeot Partner la prețul de 157.656 lei/buc fără TVA.

„Ne pregătim să vină mașinile electrice”, a spus Lungu care a menționat că se așteaptă primele șase care trebuie să vină în perioada următoare.

În ceea ce privește repartizarea mașinilor electrice, acestea vor fi folosite de primar și de șefii de direcții.

„În primul rând, eu ca primar, voi purta o mașină electrică pentru că avem mașina veche care are vreo 20 de ani de pe vremea primarului Ionescu”, a spus Lungu.

Celelalte mașini electrice vor fi folosite de Teatrul Municipal, Serviciul de executare silită a Direcției Economice, Direcția de Urbanism și Inspecție în Construcții, Direcția Tehnică, Direcția de Salubritate, Direcția Piețelor,Direcția de Asistență Socială, Serviciul Juridic,  Serviciul Integrare Europeană și Poliția Locală.

Cele zece biciclete vor merge la Poliția Locală, iar cele două furgonete vor fi repartizate Direcției Domeniului Public și la Direcția de Asistență Socială.

Cei doi viceprimari și Direcția Domeniului Public vor folosi în continuare autoturismele Dacia Duster care au fost cumpărate recent, a spus primarul.

El a mai spus că autoturismele aflate în parcul primăriei vor fi casate sau transferate altor instituții.

„Prin folosirea acestor mașini electrice vom face economii la combustibili. Vrem să dăm un model pentru restul sucevenilor”, a spus Lungu care a subliniat că pentru mașinile electrice sau hibrid se păstrează reducerea cu 95 la sută a taxelor locale.

El și-a exprimat speranța că vor fi înmatriculate cât mai repede pentru că sunt pentru o instituție publică.

Primarul a menționat că pentru înmatricularea autobuzelor cumpărate pentru liniile expres a intervenit la prefectul Mirela Adomnicăi pentru a fi înmatriculate mai repede întrucât acestea sunt necesare pentru un serviciu public și fuseseră programate pentru luna ianuarie.