FOTO Mii de suceveni au asistat la ceremonialul militar organizat în centrul orașului de Ziua Națională. Politicienii suceveni au stat împreună pentru a transmite un mesaj de unitate


Intră acum și în grupul de

Câteva mii de suceveni au asistat, vineri, la parada militară organizată în zona Palatului Administrativ din municipiul  Suceava, între participanți fiind prezenți reprezentanți ai administrației publice locale, centrale și parlamentari.

La manifestările organizate în municipiul Suceava de Ziua Națională au participat numeroși suceveni între care foarte mulți copii care au așteptat defilarea trupelor Ministerului de Interne și a tehnicii militare a acestor unități.

O premieră a fost faptul că pentru prima dată, la ceremonialul militar organizat de Ziua Națională, a fost dat onorul unei femei, respectiv prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi.

În spațiul rezervat pentru oficialități au stat împreună prefectul Mirela Adomnicăi, subprefectul Silvia Boliacu, președintele CJ Suceava Gheorghe Flutur, primarul Ion Lungu, viceprimarii Lucian Harșovschi și Marian Andronache, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătății, Tiberius Brădățan, senatorii PSD Ioan Stan și Virginel Iordache, deputatul ALDE Alexandru Băișanu și senatorul ALDE Ilie Niță, deputatul PNL Ioan Bălan, dar și consilieri județeni și locali.

O prezență inedită a fost a foștilor lideri PNȚCD Suceava Petru Juravlea și Eugen Nisioi.

Reprezentanții administrației locale, parlamentarii și  reprezentanți ai diferitelor instituții din județ au depus coroane de flori la statuia ”Bucovina Înaripată”, iar apoi a fost prezentată parada trupelor Ministerului de Interne.

Sucevenii prezenți la aceste manifestări nu au mai primit fasole cu cârnați și vin fiert ca în anii precedenți, dar cei care au dorit să bea vin fiert sau țuică fiartă au putut să cumpere de la tarabele din Târgul de Crăciun amenajat în zona centrală.

De menționat este că pe parcursul după amiezii, Ansamblul „Ciprian Porumbescu” prezintă un spectacol extraordinar de Ziua Națională pe scena amplasată în zona centrală a municipiului.


Intră acum și în grupul de