Ghiduri pentru justitiabili si jurnalisti, ce vor putea fi consultate in toate instantele din judetele Suceava si Botosani


Intră acum și în grupul de

Ca rezultat al proiectului “Transparenta actului de justitie”, derulat, în prezent, de Consiliul Superior al Magistraturii, mai multe ghiduri pentru justitiabili si jurnalisti au fost prezentate într-o conferinta de presa organizata la Curtea de Apel Suceava, ghiduri ce vor putea fi consultate începând cu data de 1 septembrie în toate instantele din judetele Suceava si Botosani. Potrivit expertului în informare publica, Rodica Neagu Dumitrescu, din cadrul Curtii de Apel Suceava, aceste ghiduri contin informatii practice care “sa sprijine o mai buna întelegere a organizarii si functionarii sistemului judiciar în rândul cetatenilor si al reprezentantilor mass-media”. Acesta a spus ca pentru justitiabili sunt elaborate cinci ghiduri de orientare, respectiv  “Reguli de conduita în instanta”, “Despre competenta instantelor”, “Dreptul pe întelesul tuturor”, “Circuitul cererii de chemare în judecata” si “Glosar de termeni juridici”.

Rodica Neagu Dumitrescu a aratat ca aceste ghiduri au fost puse la dispozitia celor interesati în spatiile special amenajate lânga salile de judecata si pot fi consultate de cei interesati sa afle informatii despre actul de justitie.

La rândul sau, presedintele Curtii de Apel Suceava, Cezar Hâncu, a spus ca prin consultarea acestor ghiduri, justitiabilii pot avea acces la informatii cu privire la actul de justitie, mai ales ca modul în care au fost elaborate si scrise ofera posibilitatea unei întelegeri facile.


Intră acum și în grupul de