Ion Lungu, de Ziua Națională: Azi, mai mult ca oricând, noi, românii, trebuie să luptăm pentru unitate, pentru unire, pentru independență, pentru suveranitatea țării


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a evocat în discursul său cu ocazia Zilei Naționale susținut cu ocazia ceremoniei militare organizate în centrul orașului, importanța unirii înfăptuită în 1918 și a spus că municipalitatea suceveană a pregătit pentru anul 2018 când se vor împlini 100 de ani de la Marea Unire, evenimente importante care să marcheze intrarea într-un nou secol al existenței statului român modern.

El a spus că așa cum arăta un academician, unirea nu a făcut-o o persoană, un partid ci națiunea română.

„Acest ideal de secole al românilor s-a împlinit atunci, atunci s-a trăit acel moment de fericire, dar nu trebuie să-i uităm pe cei care s-au zbătut pentru a ajunge aici”, a spus Lungu.

El a subliniat că românii trebuie să lupte mai mult pentru unitate.

„Cred că azi, mai mult ca oricând, noi, românii, trebuie să luptăm pentru unitate, pentru unire, pentru independență, pentru suveranitatea țării. Astăzi mai mult ca oricând aceste lucruri depind de fiecare dintre noi, să fim toleranți să lucrăm cu pace și cu armonie”, a spus Ion Lungu.

El a menționat că acum se intră în Anul Centenar care va fi marcat la Suceava prin mai multe acțiuni și manifestări.

„Trebuie să dovedim că noi, generația actuală, ne ridicăm la nivelul înaintașilor noștri. De aceea, avem foarte multe momente care se vor desfășura în anul centenar în municipiul Suceava și primul moment va fi sărbătorirea a 630 de ani de atestare documentară a orașului nostru în 10 februarie”, a spus primarul.

El a mai declarat că autoritățile își doresc ca anul viitor, de Ziua Bucovinei să fie dezvelit un monument al unirii pentru care se organizează deja un concurs.

 

 


Intră acum și în grupul de