Flutur, de Ziua Națională: Gândurile noastre trebuie să se îndrepte și spre românii din afara granițelor. Sunt foarte conștient că trebuie să facem mai mult pentru ei și pentru dumneavoastră


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a subliniat în discursul său cu ocazia Zilei Naționale rostit în cadrul ceremonialului militar organizat, vineri, în zona Palatului Administrativ, importanța evenimentului unirii, menționând că în urmă cu trei zile s-a sărbătorit împlinirea a 99 de ani de la unirea Bucovinei cu Regatul României fiind și intrarea în Anul Centenarului Unirii, dar consideră că trebuie ca gândurile tuturor să se îndrepte și spre românii din afara granițelor.

„Sunt bucuros că particip, alături de dumneavoastră, la această zi națională și la intrarea în anul centenar. E mare lucru să fii contemporan cu Centenarul. Acest lucru se întâmplă odată în viață”, a spus Flutur.

El a amintit că în urmă cu trei zile Suceava a avut onoarea să deschidă Anul Centenar sărbătorind Centenarul Unirii Bucovinei cu Țara.

„Trebuie să fim mândri de asta. Când spun că trebuie să fim mândri, vocea noastră trebuie să se audă pentru că români suntem și cei de aici, dar și cei de peste hotare, de la Cernăuți care așteaptă învățământ în limba română, sunt și cei din Basarabia care acum o sută de ani de uneau cu România, români sunt și pe Valea Timocului, români sunt și diaspora care muncesc și trebuie să ne gândim la toți. Când spun să ne gândim sunt foarte conștient că trebuie să facem mai mult pentru ei și pentru dumneavoastră”, a spus Flutur.

El consideră că demnitatea și mândria de a fi român trebuie să fie permanent în sufletele românilor.

”Demnitatea și mândria nu trebuie folosite doar astăzi, pe 1 Decembrie, trebuie să o avem tot timpul în suflet pentru că avem motive să fim mândri că suntem români. Acest neam a stat cu fruntea sus, acest neam face parte dintr-o Uniune Europeană puternică unde ne-am găsit și noi, în urmă cu zece ani, locul”, a spus Flutur.


Intră acum și în grupul de