UPDATE:Tânăra surprinsă de avalanșa din Munții Călimani a murit. Salvatorii continuă căutările pentru a-l găsi și pe al treilea alpinist prins sub zăpadă


Intră acum și în grupul de

UPDATE: Tânăra găsită în stare de inconștiență după ce a fost surprinsă de avalanșă a fost declarată decedată. Salvatorii au executat timp de o oră manevre de resuscitare fără succes, informează ISU Suceava.

–––––––––––––––––––

Salvatorii care acționează vineri seara pentru găsirea persoanelor surprinse de o avalanșă în Munții Călimani au găsit și tânăra care făcea parte din grup.

Potrivit ISU Suceava femeia a fost găsită în stare de inconștiență și se fac manevre de resuscitare.

Totodată, se continuă căutările pentru găsirea și celui de-al treilea alpinist prins sub zăpadă.

La acțiunea de căutare participă 46 de pompieri, nou jandarmi montani, 14 salvamontiști din Vatra Dornei și de la Consiliul Județean Suceava, șase militari de la UM Roșu, cinci lucrători de la Ocolul Silvic Vatra Dornei și doi de la Rezervația Călimani.

Totodată, sunt folosite zece autospeciale, două autoșenilate, o ambulanță SMURD, un cuplu chinotehnic și mai multe autoturisme de teren, dar și  generatoare cu un balon pentru iluminat și telefoane satelitare pentru zonele fără semnal.

Cu o oră în urmă a mai fost găsit una dintre cei trei persoane surprinse de avalanșă în viață și care a fost transportat trei kilometri până la ambulanța SMURD.

Trei persoane, alpiniști amatori, din care doi pompieri au fost surprinse de o avalanșă în Munții Călimani vineri după amiaza după ce au participat la o acțiune umanitară de ridicare a unui drapel tricolor în Munții Călimani de Ziua României.

Echipa de salvamontiști din Vatra Dornei înalță, din 2013, în fiecare an, steaguri tricolore, pe cele patru vârfuri care delimitează Țara Dornelor, Pietrosul Călimani, Omu Suhard, Pietrosul Bistriței și Giumalău, iar câteva zeci de alpiniști se alătură acestei acțiuni în fiecare an.

 


Intră acum și în grupul de