Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a marcat Ziua Națională a României și la Cernăuți: Am simțit că nu este completă această zi dacă nu vin și la Cernăuți alături de comunitatea noastră românească


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Viorel Seredenciuc, dar și consilierul local sucevean Angela Zarojanu, au participat, vineri după amiaza, la manifestările organizate de Consulatul General al României la Cernăuți de marcare a Zilei Naționale a României.

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat că a fost o invitație pe care am ținut foarte mult să o onoreze.

Ea a spus că de 1 Decembrie a participat, la Suceava,  la o ceremonie militară prin care s-a marcat Ziua Națională a României și că a simțit nevoia să participe și la Cernăuți pentru a un semnal comunității românești din regiune.

„Am simțit că nu este completă această zi, cel puțin pentru mine, dacă nu vin și la Cernăuți alături de comunitatea noastră românească”, a spus Adomnicăi.

Ea a arătat că a dorit să fie la acest eveniment în primul rând ca un garant al bunelor relații de colaborare pe care le dorește cu Ucraina.

Adomnicăi a menționat că nu cu multă vreme în urmă ambasadorul Ucrainei la București a fost în Palatul Administrativ din Suceava unde s-a întâlnit cu conducerea CJ Suceava și cu cea a Prefecturii exprimându-și dorința de a stabili și a întări această colaborare și în interesul comunității numeroase românești.

„În 28 noiembrie am serbat Ziua Bucovinei și a participat doamna primar de la Mahala care a încălzit sala cu mesajul dumneaei și i-am promis atunci că voi veni de 1 Decembrie la Cernăuți și de fiecare dată când este nevoie tocmai ca să demonstrăm că nu v-am uitat pe dumneavoastră, frații noștri români”, a mai spus Adomnicăi.


Intră acum și în grupul de