Conducerea Spitalului Județean Suceava nu agreează o acțiune de colectare de fonduri pentru Secția de pediatrie la un eveniment de afaceri. Rîmbu: Nu suntem destinaţia cea mai indicată pentru această campanie


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, economist Vasile Rîmbu, a declarat, luni, că unitatea spitalicească suceveană nu este “destinaţia cea mai indicată” pentru a fi inclusă în campania iniţiată de o organizaţie non-guvernamentală, ce vizează strângerea de fonduri pentru remobilarea Secţiei de Pediatrie.

Rîmbu a spus că Secţia de Pediatrie, alături de celelalte secţii şi compartimente ale spitalului, a fost inclusă în amplul proces de modernizare şi dotare.

“Secţia de Pediatrie este foarte bine pusă la punct, dispune de orice este nevoie pentru desfăşurarea activităţii în cele mai bune condiţii, respectiv de dotări, de medicamente şi de materiale sanitare, şi oferă cele mai bune condiţii de cazare şi confort pentru ceea ce înseamnă un spital. Nu suntem destinaţia cea mai indicată pentru această campanie, însă dumnealor pot căuta în altă parte. La nevoile în continuă mişcare de la nivelul întregului spital, noi încercăm şi reuşim să ţinem pasul cu ele”, a spus Rîmbu.

La rândul său, medicul şef al Secţiei de Pediatrie, Elena Tătăranu, a declarat că mobilierul din dotarea secţiei este nou şi că a transmis reprezentantei asociaţiei respective acest lucru arătând că intenţiile au fost bune, dar că a existat o deficienţă de comunicare, mai ales că nu a fost informată asupra conţinutului exact al anunţului acestui eveniment înainte de a fi publicat.

Contactată telefonic, Aura Ştefănescu, unul dintre reprezentanţii Junior Chamber International (JCI) Suceava, a declarat că proiectul nu viza înnoirea mobilierului Secţiei de Pediatrie a SJU Suceava, ci dotarea cu anumite piese de mobilier adaptate la nevoile unor copii care nu se pot deplasa în sala de mese.

Ea a spus că dacă Secţia de Pediatrie a SJU Suceava nu are nevoie de aceste dotări, acestea vor fi direcţionate spre secţiile altor spitale din judeţ.

De precizat este că JCI Suceava a anunţat, vineri, 1 decembrie 2017, organizarea evenimentului “Wine Networking Event – Business 1 la 1”, în data de 8 decembrie 2017, iar o parte din costul biletului de participare la acest eveniment ar urma să fie donată pentru dotarea cu mobilier special adaptat copiilor din Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, potrivit anunţului postat de JCI Suceava pe pagina sa de facebook.

“Zâmbete în dar pentru toţi copii din secţia de Pediatrie a Spitalului Judetean Suceava.

Ne-am gândit, într-un mod sensibil și frumos, să vă invităm, oameni cu suflet frumos și care credeți în pași înainte pentru comunitatea noastră, pentru copiii noștri, să vă alăturați proiectului pe care astăzi, JCI Suceava, l-a demarat și pentru reușita căruia avem nevoie de dumneavoastră:

Participând la Wine Networking Event – Business 1 la 1, donezi 28 lei pentru dotarea cu mobilier special adaptat copiilor din Secţiei de Pediatrie a Spitalului Judeţean Suceava.

Fiecare dintre noi avem datoria de a lăsa o urmă frumoasă și durabilă în comunitatea în care trăim!

URNA PENTRU DONAŢII va fi disponibilă la Wine Networking Event – Business 1 la 1 vineri, 8 decembrie începând cu ora 17.45.

Achiziţionând un bilet de participare la eveniment la preţul întreg de 115 lei, automat 28 de lei vor fi donaţi Secţiei de Pediatrie. Astfel încât biletul rămâne la preţul normal de 87 lei.

Vă invităm să ne fiți alături și să vă bucurați de un dublu câștig : participarea la un eveniment de business deosebit și implicarea într-un proiect benefic întregii comunități!

Împreuna facem primii pași spre împlinirea visului nostru: o secție de Pediatrie cu cele mai bune condiții de spitalizare și tratament pentru copiii noștri!”, se precizează în anunţul JCI Suceava.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de