Starea polițistului atacat cu o sabie este foarte gravă. El are leziuni foarte grave la cap, este ventilat mecanic, iar funcțiile vitale sunt stabile. El urmează să fie transferat la Spitalul de Neurochirugie din Iași


Intră acum și în grupul de

Agentul șef adjunct de poliție Dan Ciprian Sfichi, atacat marți dimineața cu o sabie, la o percheziție în Rădăuți, de un suspect într-un caz de trafic de droguri din Rădăuți, are leziuni foarte grave la cap și ar urma să fie transferat cu un elicopter la Spitalul de Neurochirugie din Iași.

Polițistul, în vârstă de 35 de ani, a fost adus la UPU Suceava cu „traumatism cranio-cerebral acut deschis cu interesarea emisferei cerebrale stângi prin lovire cu un corp tăios”.

Potrivit șefului UPU Suceava, Liviu Cârlan, pacientul este ventilat mecanic, iar funcțiile vitale sunt stabile, dar leziunile sunt foarte grave.

UPU Suceava a contactat DSU pentru ca un elicopter să preia pacientul care să fie transferat la Spitalul de Neurochirugie din Iași.

Cârlan a spus că prognosticul este rezervat.

Polițistul urmează să fie preluat de un elicopter de pe aeroportul sucevean unde va fi transportat cu o ambulanță.

Potrivit Poliției Române, marți dimineața, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceva au desfășurat o acțiune pentru destructurarea unei grupări infracționale, fiind efectuate 8 percheziții domiciliare.

La una dintre locuințele percheziționate, în Rădăuți, una dintre persoanele vizate a atacat și rănit, cu o sabie, pe colegul nostru, agent șef adjunct de poliți Sfichi Dan Ciprian, din cadrul Serviciului pentru acțiuni Speciale Suceava, rănindu-l foarte grav la cap și braț.

În acest moment, polițistul se află la Spitalul Județean Suceava, pentru investigații.

Bărbatul în cauză a fost imobilizat, cercetările fiind continuate, sub coordonarea procurorului de caz.

Acesta a fost arestat, tot într-o cauză instrumentată de Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Suceva, la data de 13 iulie 2016, pentru trafic de droguri, fiind ulterior pus în libertate sub control judiciar după 30 de zile, iar în octombrie 2017 a fost ridicat și controlul judiciar, de către instanța de judecată.(L.B.)


Intră acum și în grupul de