Un incendiu produs de un scurtcircuit a distrus un gater din Plutoniţa


Intră acum și în grupul de

Un gater din satul Plutoniţa, oraşul Frasin, a fost cuprins de flăcări luni după-amiază, din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt. adj. Alin Găleată, pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Gura Humorului au intervenit cu trei autospeciale şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gaterul din satul Plutoniţa.

„La sosirea echipajelor, ardea clădirea gaterului, construită din lemn, cu pericol de propagare la o gospodărie învecinată”, a spus Găleată.

El a arătat că în urma incendiului au ars hala gater pe aproximativ 100 de metri pătraţi şi utilaje de debitare a lemnului. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat casa din vecinătate şi circa 20 metri cubi de cherestea, incendiul fiind lichidat după circa două ore.

„Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost un scurtcircuit produs la un conductor electric defect (deteriorat)”, a precizat plt. adj. Alin Găleată.

FOTO: ISU Suceava

 


Intră acum și în grupul de