Flutur a convenit cu omologul său din Cernăuți, Ivan Muntean, reactivarea Euroregiunii „Prutul de Sus” și cooperarea în domeniul agricol și turistic. Muntean a anunțat că s-a înființat Agenția de dezvoltare regională Cernăuți care va derula fonduri UE


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, s-a întâlnit, marți, la Palatul Administrativ din Suceava, cu o delegație din Regiunea Cernăuți, condusă de Ivan Muntean, președintele Consiliului Regional Cernăuți.

Principalul scop al întâlnirii a fost transmiterea, de fondatorul COK/FNAC, structură asociativă națională de producție și prestări servicii agricole și în turism, prima de acest tip din Ucraina, Andrei Gordiciuk, a intenției de cooperare cu județul Suceava, în domeniul agricol.

Acesta a spus că este interesat de cooperarea cu entități organizatorice din județul Suceava, care activează în domeniul agricol, în vederea procesării materiilor prime.

De asemenea, președintele Consiliului Regional Cernăuți, Ivan Muntean, a precizat că, în contextual reformelor care se realizează în Ucraina în perspective integrării în Uniunea Europeană, în Regiunea Cernăuți a fost constituită Agenția pentru Dezvoltare Regională, prin care se vor derula fonduri europene pentru proiecte de dezvoltare regională.

Ca urmare a propunerilor făcute de domnul Gheorghe Flutur s-a convenit organizarea unei întâlniri de lucru la care să participe reprezentanți ai Camerelor de Comerț și Industrie din Suceava și Cernăuți, Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, Asociația Produs în Bucovina, oameni de afaceri care activează în domeniul procesării produselor agricole, pentru discuții aplicate în ceea ce privește concretizarea unei cooperări în acest domeniu.

Totodată, s-a convenit inițierea demersurilor pentru reactivarea Euroregiunii „Prutul de Sus”, dar și realizarea un schimb de experiență cu experți de la ADR Nord-Est din România.

 


Intră acum și în grupul de