Un nou drum pentru relatiile dintre Suceava si Cernauti


Intră acum și în grupul de

Prima sedinta comuna a consilierilor regionali din Cernauti si Suceava va avea loc pe 10 septembrie, ocazie cu care vor fi discutate probleme ce tin de relatiile economice dintre cele doua regiuni vecine, dar vor fi abordate si teme legate de pregatirea manifestarilor legate de împlinirea a 600 de ani de la atestarea orasului Cernauti. Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat vineri, la putin timp dupa ce a finalizat la Cernauti sedinta Consiliului Euroregiunii „Prutul de Sus”, ca  s-a decis organizarea primei sedinte comune a Consiliului Judetean Suceava si a Consiliului Regional Cernauti care se va desfasura în 10 septembrie la Cernauti, la sedinta urmând sa fie prezenti cei 104 consilieri regionali din Cernauti si cei 37 de consilieri judeteni suceveni.  

În cadrul sedintei se vor discuta proiecte de dezvoltare a relatiilor economice si culturale, dar si pregatirea manifestarilor de la Cernauti din luna octombrie pentru marcarea împlinirii a 600 de ani de atestare a orasului. Consiliul Euroregiunii „Prutul de Sus” a mai decis, în sedinta de vineri, ca reprezentanti ai acestei euroregiuni, sa organizeze, la Bruxelles, o întâlnire cu europarlamentarii din tarile partenere ale judetului Suceava, pe lânga cei români, cu europarlamentari din Polonia, Germania, Franta, Italia si Austria. „Aceasta întâlnire ar urma sa fie organizata la sfârsitul lunii octombire – începutul lunii noiembrie si vom prezenta europarlamentarilor euroregiunea Prutul de Sus si prioritatile noastre”, a declarat Gheorghe Flutur.

Acesta a mai aratat ca în cadrul Consiliului Euroregiunii s-a discutat si despre modernizarea coridoarelor de transport din cadrul euroregiunii si sa solicite guvernelor României si Ucrainei sa acorde prioritate cordiorului de la Marea Baltica la Marea Neagra, prin Cernauti si Suceava, acesta fiind legatura între coridoarele europene III, V si IX. „La propunerea noastra urmeaza sa fie organizata, pe aceasta tema, în luna septembrie, o întâlnire, la nivel de secretari de stat din ministerele Transporturilor de la Kiev si Bucuresti”, a mai spus presedintele CJ Suceava. 


Intră acum și în grupul de