Ministerul Sănătăţii a repartizat 32.500 de doze de vaccin antigripal, cantitatea reprezentând mai mult de jumătate din necesarul solicitat de DSP Suceava


Intră acum și în grupul de

Ministerul Sănătăţii a repartizat  judeţului Suceava 32 500 de doze de vaccin antigripal, această cantitate reprezentând mai mult de jumătate din necesarul de doze solicitat de Direcţia de Sănătate Publică Suceava.

Directorul adjunct al DSP Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat, joi, că la sediul instituţiei au ajuns, miercuri, cele 32 500 de doze de vaccin antigripal repartizate de Ministerul Sănătăţii, cantitatea reprezentând mai mult de jumătate din totalul celor 55 500 de doze solicitate de DSP.

“Suntem foarte mulţumiţi şi de această repartiţie, ea acoperă circa 50 la sută din necesarul solicitat. Dozele de vaccin vor fi repartizate imediat, în cursul zilei de azi, către toţi medicii de familie din judeţ, conform necesarului cerut de fiecare. Cantităţile de vaccin vor putea să difere de la un medic la altul, în funcţie de numărul de pacienţi cronici care se încadrează la grupele de populaţie care pot primi gratuit acest tip de vaccin”, a spus Zorescu.

Ea a precizat că o parte dintre doze vor fi repartizate şi spitalelor din judeţul Suceava, dar şi unităţilor medico-sociale.

“Până la acest moment, nici în judeţ, nici în ţară, nu sunt confirmate cazuri de gripă, este o perioadă optimă pentru efectuarea vaccinării, înregistrăm o uşoară creştere, dar nu alarmantă, a cazurilor de infecţii respiratorii, de aceea invităm populaţia din grupele de risc, persoanele care se ştiu din anii anteriori că au beneficiat de acest vaccin să se adreseze medicilor de familie”, a mai spus Zorescu.

Reamintim că toate cele 756 de doze de vaccin antigripal repartizate judeţului Suceava de către Ministerul Sănătăţii în prima tranşă au fost administrate personalului medico-sanitar din sectoarele de risc şi din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava, dar şi pacienţilor cronici internaţi în Spitalul Siret.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de