Banda de tip „culoar verde” din zona Metro anulată până în primăvară. Harșovschi: Vom lărgi partea carosabilă și o vom reintroduce


Intră acum și în grupul de

Banda de tip „culoar verde” ce au fost instituită în acest an în zona Metro din municipiul Suceava pentru fluidizarea traficului rutier au fost anulată până în primăvară în condițiile în care din cauza stâlpilor despărțitori nu se putea interveni eficient cu autospecialele de deszăpezire.

Totodată, în zona Bazar, au fost îndepărtați stâlpii despărțitori, dar banda de tip „culoar verde” rămâne în funcțiune doar cu marcajele existente.

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a declarat că pentru ca utilajele de deszăpezire să poată acționa eficient în zonele respective a decis înlăturarea stâlpilor despărțitori care delimitau banda de tip „culoar verde”.

El a adăugat că, în primăvară, vor fi lărgite la 3,5 metri benzile de tip „culoar verde” care și-au dovedit eficacitatea și că vor fi reînființate.

„Nu se poate interveni mai devreme de martie 2018 deoarece bulevardul principal a fost modernizat printr-un proiect cu finanțare europeană, iar modificări ale acestei infrastructuri rutiere pot fi realizate doar după cinci ani de la implementarea proiectului”, a explicat Lucian Harșovschi.

Viceprimarul a subliniat că autoritățile locale sucevene caută în permanență soluții pentru fluidizarea traficului în municipiu.

„Traficul rutier în municipiu crește, iar o mare parte dintre mașini sunt în tranzit. Din păcate, în lipsa șoselei de centură pe care Guvernul pare că nu vrea să o finalizeze vreodată, traficul rutier va fi în continuare o mare problemă la care încercăm să găsim soluții”, a conchis Harșovschi


Intră acum și în grupul de