Flutur va susține, vineri, la Lvov, necesitatea rutei rapide-autostradă sau drum expres- care să lege Marea Baltică de Marea Neagră prin Cernăuți și Suceava


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, participă, vineri, la Lvov la o reuniune regională în cadrul căreia va relua propunerea realizării unei rute rutiere rapide între Marea Baltică și Marea Neagră.

„Voi fi prezent la Lvov la o reuniune regională în care voi susține din nou necesitatea realizării unei rute rapide, autostradă sau drum expres, care să lege Marea Baltică de Marea Neagră prin Lvov- Cernăuți- Suceava-București”, a spus Flutur.

El a menționat că în cadrul reuniunii regionale va susține parteneriatul cu regiuni din Polonia și Ucraina, Cernăuți și Ivano Frankovsk în încercarea intensificării demersurilor pentru realizarea acestei rute.

„Nu pot să nu constat faptul că deși parte din acest tronson aflat pe teritoriul României, este prins în Master planul General de Transporturi Pașcani – București, nu s-a mișcat nimic”, a spus Flutur.

Președintele CJ Suceava a menționat că el susține la fel de mult și proiectul de autostradă Iași – Târgu Mureș unde din păcate „suntem într-un stadiu mai mult decât incipient”.

„Voi susține dezvoltarea zonei Carpaților și crearea unui program european pentru populația din Carpați, un lucru benefic pentru județul Suceava știind că aproape jumătate din suprafață este ocupată de acești munți”, a mai spus Gheorghe Flutur.

 


Intră acum și în grupul de