Informare meteo: Ninsori și viscol la munte, precipitații mixte în restul zonelor și condiții de polei

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo valabilă de sâmbătă dimineața până duminică seara ce vizează precipitații mixte în vestul, nordul și centrul țării, predominant ninsori la munte și strat de zăpadă consistent la altitudini mari, dar și intensificări ale vântului.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menţionat, treptat aria precipitațiilor va cuprinde toate regiunile. În vestul, nordul și centrul țării, pe parcursul zilei de sâmbătă (9 decembrie), vor fi precipitații la început sub formă de ploaie, apoi mixte, iar din noaptea de sâmbătă spre duminică (9/10 decembrie), mai ales sub formă de ninsoare. La munte vor predomina ninsorile. Izolat vor fi condiții de polei.

Cantitățile de precipitații vor depăși pe arii restrânse 15 l/mp, cu precădere în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali, unde se va depune strat consistent de zăpadă.

Vântul va avea intensificări în zonele montane, mai ales pe creste, unde rafalele vor depăși 70…90 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită și vizibilitatea redusă. Intensificări temporare vor fi și în celelalte regiuni, cu viteze mai mari în cele vestice și sudice, unde se vor atinge 50…70 km/h.

loading...