Premierul Mihai Tudose, despre atacul asupra polițistului sucevean Ciprian Sfichi: În niciun stat nu poți să sari cu sabia la polițist și, eventual, să mai povestești după aia


Intră acum și în grupul de

Premierul Mihai Tudose a declarat, sâmbătă seara, în fața sediului Ministerului Afacerilor Interne, că lucrurile sunt scăpate de sub control în ceea ce privește siguranța polițiștilor care sunt în misiune.

„Lucrurile, după părerea mea, sunt scăpate de sub control. În niciun stat nu poți să sari cu sabia la polițist și eventual să mai povestești după aia”, a spus premierul.

El a adăugat că soluția este în curs de implementare.

„Săptămâna trecută am avut în prima lectură inclusiv statutul polițistului. (…) Polițistul trebuie să fie apărat și de statul pe care el îl apără în momentul când el își face datoria”, a precizat premierul.

Și ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunțat că trebuie schimbată legislația în domeniu și că e nevoie să fie încadrați mai mulți polițiști și că luni va avea loc o dezbatere privind proiectul legii ce întărește autoritatea polițiștilor.

Polițistul sucevean Dan Ciprian Sfichi a fost atacat, marți dimineața, cu o sabie, la o percheziție în Rădăuți, de un suspect într-un caz de trafic de droguri din Rădăuți.

El a suferit leziuni foarte grave la cap și a fost stabilizat la SJU Suceava de unde a fost transferat cu un elicopter la Spitalul de Neurochirugie din Iași unde a fost operat și este în continuare în stare gravă.

Potrivit cercetărilor, marți dimineața la ora 06:00 lucrători din cadrul BCCO Suceava sprijiniți de lucrători din cadrul SAS, I.P.J. Suceava, au descins la un imobil din municipiul Rădăuți pentru efectuarea unei percheziții  domiciliare într-un dosar ce îl viza pe un bărbat.

La ora 06:30 Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a fost sesizat despre faptul că în momentul pătrunderii efective în locuință nu era nici o sursă de lumină, iar lucrătorul SAS Suceava aflat în dreptul ușii de acces, a fost lovit cu o sabie ascuțită în zona capului de către bărbat și a căzut la pământ.

Lucrătorii prezenți la fața locului l-au imobilizat pe suspect, iar polițistul a fost transportat de către lucrătorii Ambulanței la Spitalul Municipal Rădăuți.

Agresorul, Alexandru Huțuleac, a fost arestat preventiv.


Intră acum și în grupul de