Ample verificări ale Poliției Județene Suceava la pensiunile turistice din județ pentru combaterea evaziunii fiscale și creșterea gradului de siguranță a turiștilor. În prima zi au fost aplicate amenzi de 24.000 de lei

Poliția Județeană Suceava a anunțat că a declanșat o campanie amplă de verificare a unităților de cazare din județ pentru combaterea evaziunii fiscale și creșterea gradului de siguranță a turiștilor.

Potrivit Poliției Județene Suceava, având în vedere apropierea Sărbătorilor de Iarnă şi faptul că în perioada următoare se va înregistra un număr sporit de turişti care se vor caza în unităţile hoteliere dar şi la pensiunile de pe raza judeţului, poliţiştii desfăşoară acţiuni de prevenire şi combatere a evaziunii fiscale în domeniul turismului urmărindu-se respectarea legislaţiei în domeniu şi creşterea gradului de siguranţă a turiştilor.

Astfel, în perioada 08.12.2017 – 20.01.2018, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii derulează campania ,,Sărbători de Iarnă în Siguranţă” urmând să fie derulate acțiuni de informare a personalului angajat şi administratorilor unităţilor de cazare cu privire la respectarea legislaţiei şi înregistrarea tuturor persoanelor cazate în aceste locaţii.

Campania se va derula până pe data de 20 ianuarie 2018, având în vedere că în multe comunităţi urmează să se celebreze şi sărbătorile pe rit vechi şi mulţi turişti din Republica Ucraina şi Republica Moldova vor fi prezenţi pe raza judeţului.

De asemenea, turiştii vor fi informaţi cu privire la normele minime de siguranţă ce trebuie respectate pentru a nu deveni victime ale furturilor din camerele de hotel, furturilor din auto, tâlhăriilor,  fiind promovate şi recomandări pentru evitarea conflictelor şi agresiunilor generate de consumul de alcool sau alte situaţii.

O primă acţiune în cadrul campaniei a a fost desfăşurată la data de  09.12.2017, de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – IPJ Suceava care au organizat o acţiune punctuală pe linia prevenirii și combaterii evaziunii fiscale în domeniul turismului fiind verificate opt societăți  comerciale, personalul şi adminstratorii fiind instruiţi cu privire la respectarea normelor legale în domeniul actelor de comeţ şi turismului.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat două sancțiuni contravenţionale, în valoare de 24.000 lei, la Legea nr.12/1990 republicată.

Astfel de acţiuni de prevenire şi combatere, desfăşurate în sistem integrat de poliţiştii de prevenire şi cei din structurile operative vor fi desfăşurate în continuare, obiectivul fiind creşterea gradului de siguranţă a turiştilor aflaţi pe raza judeţului Suceava şi crearea unui climat optim  pentru petreacerea în siguranţă a Sărbătorilor de Iarnă de către toţi cetăţenii, precizează IPJ Suceava.

loading...