Ministrul de Interne, după ce l-a vizitat pe polițistul sucevean Ciprian Sfichi în spital: „E mai bine! Doamne ajută!”

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a făcut, duminică, o vizită la spitalul din Iași unde este internat polițistul sucevean Ciprian Sfichi care a fost lovit cu o sabie în cap în timpul unor percheziții care au fost efectuate, marți dimineața, în locuința unui suspect de trafic de droguri din Rădăuți.

„E mai bine! Doamne ajută!”, a postat Carmen Dan pe pagina sa de socializare însoțind textul cu o fotografie sugestivă.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunțat că trebuie schimbată legislația în domeniu și că e nevoie să fie încadrați mai mulți polițiști și că luni va avea loc o dezbatere privind proiectul legii ce întărește autoritatea polițiștilor.

Premierul Mihai Tudose a declarat, sâmbătă seara, în fața sediului Ministerului Afacerilor Interne, că lucrurile sunt scăpate de sub control în ceea ce privește siguranța polițiștilor care sunt în misiune.

„Lucrurile, după părerea mea, sunt scăpate de sub control. În niciun stat nu poți să sari cu sabia la polițist și eventual să mai povestești după aia”, a spus premierul.

El a adăugat că soluția este în curs de implementare.

 

„Săptămâna trecută am avut în prima lectură inclusiv statutul polițistului. (…) Polițistul trebuie să fie apărat și de statul pe care el îl apără în momentul când el își face datoria”, a precizat premierul.

Polițistul sucevean Dan Ciprian Sfichi a fost atacat, marți dimineața, cu o sabie, la o percheziție în Rădăuți, de un suspect într-un caz de trafic de droguri din Rădăuți.

El a suferit leziuni foarte grave la cap și a fost stabilizat la SJU Suceava de unde a fost transferat cu un elicopter la Spitalul de Neurochirugie din Iași unde a fost operat și este în continuare în stare gravă.

 

Potrivit cercetărilor, marți dimineața la ora 06:00 lucrători din cadrul BCCO Suceava sprijiniți de lucrători din cadrul SAS, I.P.J. Suceava, au descins la un imobil din municipiul Rădăuți pentru efectuarea unei percheziții  domiciliare într-un dosar ce îl viza pe un bărbat.

În momentul pătrunderii efective în locuință nu era nici o sursă de lumină, iar lucrătorul SAS Suceava aflat în dreptul ușii de acces, a fost lovit cu o sabie ascuțită în zona capului de către bărbat și a căzut la pământ.

Lucrătorii prezenți la fața locului l-au imobilizat pe suspect, iar polițistul a fost transportat de către lucrătorii Ambulanței la Spitalul Municipal Rădăuți.

 

Agresorul, Alexandru Huțuleac, a fost arestat preventiv.