19 permise reţinute și amenzi de peste 62.000 lei date de polițiștii suceveni, în trei zile


Intră acum și în grupul de

Polițiștii rutieri suceveni au dat, în weekend, amenzi de peste 62.000 lei, au reținut 19 permise de conducere, dar au retras și opt certificate de înmatriculare.

Potrivit IPJ Suceava, Serviciul Rutier Suceava și formaţiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești, sprijiniți de polițiștii de ordine publică atestați să desfășoare activități de poliție rutieră au organizat, în perioada 8 – 10 decembrie a.c., o acţiune pe linia depistării şi sancţionării persoanelor care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice.

Şi de această dată poliţiştii au identificat în trafic mai mulţi şoferi care, dând dovadă de iresponsabilitate, au urcat băuţi la volan.

Astfel, în cadrul acțiunii au fost testaţi alcoolscopic 500 conducători auto, fiind constatate nouă infracţiuni, dintre care cele mai multe, șase, constituind fapte de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

„S-au aplicat 138 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 62.440 lei, au fost reţinute 19 permise de conducere reţinute şi retrase 8 certificate de înmatriculare”, a precizat Poliția Suceava.

Printre cei depistați că s-au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice s-a aflat și un bărbat de 29 de ani  din comuna Mănăstirea Humorului.

Acesta a fost depistat duminică, 10 decembrie a.c., la Frasin, având o alcoolemie de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, tot duminică, un echipaj din cadrul Poliției Orașului Cajvana a oprit pentru control pe DJ 178, din localitatea Arbore, autoturismul condus de un tânăr de 22 de ani, din comuna Cacica.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ambele cazuri polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Poliţiştii atrag atenţia asupra faptului că urmare a consumului de alcool este diminuată capacitatea de coordonare motrică şi echilibrul, sunt alterate atenţia,         percepţia, puterea de judecată şi controlul de sine.

„Tinerii şoferi aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice sunt şi mai expuşi pericolelor, din cauza lipsei lor de experienţă şi a tendinţei mai mare de a risca, specifică vârstei. Alcoolul îi provoacă conducătorului auto o stare euforică, care îl face pe cel de la volan să se simtă mai curajos, mai îndrăzneţ dar, în realitate, el nu-şi mai poate controla reacţiile.

Tocmai de aceea, pentru a nu pune atât propria viaţă în pericol, cât şi a celorlalţi participanţi la trafic, poliţiştii recomandă şoferilor să nu consume alcool atunci când urcă la volan”, a menționat Poliția Suceava.


Intră acum și în grupul de