Zece persoane au blocat cu 3000 de programări fictive progamările la Serviciul de Înmatriculări Auto Suceava. Prefectul de Suceava: Au fost anulate programările fictive și reducem mult perioada de așteptare


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a anunțat, marți, că au fost anulate 3000 de programări on-line fictive la Serviciul de Înmatriculări Auto Suceava care au fost depistate de angajații acestui serviciu după introducerea noii proceduri care prevede că se pot prezenta să-și înmatriculeze autovehiculele doar persoanele care au programare on-line.

Adomnicăi a explicat că în urma analizei efectuate în prima săptămână de la introducerea noilor proceduri la Serviciul de Înmatriculări și Permise Auto s-a constatat că la programările pentru înmatriculări provizorii jumătate erau înregistrări cu serii de caroseri fictive, iar la cele defintive procentul era de 70 la sută.

„Blocau practic pe alții”, a spus prefectul care a menționat că a solicitat ca aceste programări fictive să fie anulate.

Ea a spus că au fost anulate astfel 3000 de programări posibil fictive făcute de zece persoane și că dacă unele programări considerate fictive sunt corecte și persoanele respective aduc dovada că programarea era pe o serie de șasiu  reală, imediat va fi repus în programare.

Adomnicăi a mai spus că a constatat însă că a existat o rețea de persoane care au avut ca activitate blocarea rezervărilor pentru ca apoi să le valorifice și că rețeaua avea și o infrastructură cu mai multe calculatoare.

În urma celor 3000 de anulări ale rezervărilor fictive programările au revenit înspre normalitate, a spus prefectul care a menționat că pentru înmatriculările provizorii programările se fac începând cu data de 3 ianuarie 2018, față de 24 ianuarie, iar pentru cele definitive, programările se fac cu data de 15 ianuarie față de 28 februarie.

Persoanele care aveau programări, dacă doresc să fie reprogramați mai repede trebuie să le anuleze pe cele existente.

Adomnicăi a mai spus că pentru persoanele juridice programările se pot face cu începere din 3 ianuarie și a menționat că intenționează să mai introducă o zi în timpul săptămânii când se pot face înmatriculări pentru persoane juridice.

”Cu sprijinul jandarmilor la ghișee nu va mai ajunge nimeni care nu are programare online”, a menționat prefectul.

Ea a estimat că, în urma acestei noi proceduri, pentru înmatriculările auto decalajul va fi de maxim două-trei săptămâni.

Mirela Adomnicăi a mai declarat că ia în calcul să sesizeze Poliția în acest caz, dar că prima ei preocupare a fost deblocarea înmatriculărilor auto și a menționat că se vede deja că situația a intrat spre normalitate în condițiile în care nu mai sunt cozi la Serviciul de Înmatriculări Auto.

 


Intră acum și în grupul de