Polițiștii de frontieră suceveni au confiscat în acest an țigări de contrabandă de aproape două milioane de euro și au depistat autovehicule furate în valoare de peste un milion de lei


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră din cadrul structurilor de pe raza județului Suceava au instrumentat în acest an 321 dosare penale pentru 459 infracţiuni de către 151 persoane, fiind constatate 92 contravenţii, fiind aplicate amenzi contravenţionale în valoare totală de 59.450 lei, a anunțat, marți, șeful Serviciului Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Cezar Călin Ciorteanu.

 

Ciorteanu a precizat că valoarea totală a bunurilor confiscate în primele 11 luni ale anului 2017 este de aproximativ 10.784.500 lei.

El a spus că la frontiera de nord a României,c ontrabanda cu produse din tutun reprezintă principala activitate infracţională, iar în aceste cazuri poliţiştii de frontieră au înregistrat 145 dosare penale, sub aspectul săvârşirii a 191 infracţiuni de către 103 persoane.

Astfel, a fost descoperită şi ridicată în vederea confiscării aproximativ 768.346 pachete de țigări, a căror valoare pe piaţa neagră de desfacere se ridică la suma de peste 7.968.244 lei, dar totodată, au fost indisponibilizate 94 autovehicule folosite  de contrabandiști în transportul ţigărilor sau ca antemergător.

Dintre metodele inedite folosite pentru a introduce ilegal în ţară ţigările, de către persoanele implicate în astfel de activități infracționale, amintim: în cutii de prăjituri, în saci cu făină, în bidoane cu detergent lichid, în jucării,  ascunse pe corp.

În autoturisme au fost descoperite  țigări de proveniență ucraineană în: scaune, sub banchete, în bord, în praguri, în rezervor, în roata de rezervă, în portierele maşinilor, în bara de protecție, în faruri, în rezervor, boxa audio, precum și în diverse spații special amenajate pentru transportul  țigărilor în interiorul autoturismelor, etc.

Ciorteanu a menționat că în ceea ce privește traficul internaţional cu autoturisme furate au fost  descoperite 17 autovehicule și motociclete furate din străinătate în valoare de 1.179.950 lei. Pe această linie de muncă au fost întocmite 10 dosare penale, în care sunt cercetate  19 persoane pentru săvârșirea a 19 infracțiuni.

 


Intră acum și în grupul de