Acasă Actualitate Scoala din Sadau, ingropata in mal

Scoala din Sadau, ingropata in mal


Intră acum și în grupul de

Prescolarii si scolarii ce coborau pe drum de munte si câte 7 kilometri pentru a ajunge la unitatea de învatamânt din localitatea suceveana Sadau- comuna Brodina, nu mai au scoala, dupa ce aceasta se afla „îngropata în mâl”. „Copiii coborau din munti si parcurgeau si câte 7 km pentru a ajunge la Scoala din Sadau. Acum scoala este îngropata în mâl, dupa inundatiile de la sfârsitul lunii iulie”, a declarat seful ISJ Suceava, Petru Carcalete, în cadrul unei conferinte de presa. Acesta a precizat ca la Sadau functiona în cladirea unitatii de învatamânt o scoala primara si doua sali de gradinita.

Pentru a se rezolva provizoriu aceasta problema, inspectorul scolar general sucevean a spus ca se va avea în vedere ca începând cu acest an scolar sa se desfiinteze o scoala din Brodina, ce avea putini copii, însa dupa acest incident, se va mentine activitatea si în acest an, elevii din Sadau, pe lânga cei 7 km mai având de parcurs alti 3 km pâna la aceasta scoala.



Petru Carcalete a mai mentionat ca Primaria din Brodina cauta solutii pentru a rezolva transportul micutilor macar pentru o parte din aceasta distanta ce trebuie parcursa, fiind vorba de drumuri de munte ce pot fi folosite cu succes la competitiile off-road. 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version