Proiectul de inventariere și modernizare a parcărilor de reședință a fost blocat pentru a treia oară în Consiliul Local Suceava. PSD: Noi nu vrem să punem doar o mână de asfalt pe actualele parcări și să tragem două dungi de delimitare. Harșovschi: Sper ca la următoarea ședință să avem toate voturile pentru acest proiect


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local a respins, în ședința de joi, pentru a treia oară, proiectul de reabilitare a peste patru mii de locuri de parcare din municipiul Suceava. Proiectul a fost blocat de consilierii PSD atât în luna iulie a acestui an, cât și în septembrie.

În cadrul discuțiilor, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a precizat că pe 15 decembrie a.c. va fi finalizat Registrul spațiilor verzi și că proiectul cu privire la inventarierea a 4.364 de locuri de parcare este unul important și este bine să fie aprobat astfel încât în bugetul pentru anul viitor să fie prinse sume de bani pentru lucrările de modernizare a parcărilor.

La rândul său, viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, a menționat că a avut discuții cu colegii consilieri de la PSD, iar propunerile acestora au fost luate în seamă.

„După ce vom inventaria toate parcările, suntem de acord ca în funcție de lucrările edilitare și în funcție de priorități să acționăm pe anumite cartiere treptat”, a spus Harșovschi.

Consilierul local al PSD Gabriel Buciac a spus în cadrul ședinței că proiectul de inventariere a locurilor de parcare nu poate fi aprobat fără Registrul spațiilor verzi și că a constatat că discuțiile apărute în spațiul public pe această temă nu fac altceva decât să învrăjbească sucevenii.

„În momentul în care am primit mapa ședinței pentru ziua de astăzi chiar am sperat să nu fie acest proiect pe ordinea de zi, crezând că s-a înțeles faptul că acest proiect nu poate fi făcut decât în concordanță cu Registrul spațiilor verzi, după ce acesta va fi terminat”, a spus Buciac.

El a mai explicat că înțelege nevoia de realizare a locurilor de parcare, dar că acestea trebuie făcute „într-un mod sănătos, eficient și modern, nu alandala”.

Un alt consilier local, Andrei Păduraru, a ținut să adauge faptul că PSD își dorește un proiect mai elaborat, de identificare a unor zone unde să fie realizate parcări supraetajate.

„Noi nu vrem să punem doar o mână de asfalt pe actualele parcări și să tragem două dungi de delimitare a parcărilor. Noi vrem să facem ceva mult mai elaborat, să găsim într-adevăr spații unde se pot face parcări supraetajate. Asta înseamnă modernizare, nu scoaterea unor parcele și inventarierea lor”, a spus Păduraru.

În urma votului, proiectul a fost respins cu 15 voturi „pentru”, patru „împotrivă” și trei abțineri.

După exprimarea votului, viceprimarul Lucian Harșovschi, descumpănit de atitudinea consilierilor PSD, care nu au înțeles mesajul de reconciliere pe care el l-a transmis în susținerea proiectului cu speranța că va fi votat în interesul a mii de suceveni a afirmat că de fapt nu a existat nicio propunere oficială din partea PSD, ci doar declarații prin presă și că în continuare speră ca acest proiect să obțină voturile necesare înainte de aprobarea bugetului pentru anul 2018.

„Astăzi, proiectul a fost respins la un vot diferență ceea ce înseamnă că, încet-încet, consilierii locali socialiști au înțeles necesitatea acestei inventarieri și dorința sucevenilor de a avea locuri de parcare ca într-un oraș european”, a declarat Lucian Harșovschi.

Proiectul de hotărâre prevedea inventarierea și modernizarea a 1.161 locuri de parcare din cartierul Obcini, 361 de locuri de parcare din Zamca, 1.755 din Centru și George Enescu, dar și 1.087 de locuri de parcare din Burdujeni.(Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de