Consilierii locali și-au dat acordul de principiu pentru redeschiderea pasajului pietonal din zona Shopping City Suceava


Intră acum și în grupul de

Consilierii locali suceveni sunt de acord cu redeschiderea pasajului pietonal din zona Shopping City Suceava, un proiect de hotărâre în acest sens fiind aprobat în ședința de joi, 14 decembrie.

Pasajul subteran din zona Shopping City Suceava ar putea fi redeschis, cei 22 de consilieri locali prezenți la ședință fiind de acord cu aprobarea de principiu pentru amenajarea acestui pasaj pietonal.

Proiectul a fost inițiat de consilierii locali ai PSD Mitică Bejinaru, Ioan Gabriel Buciac, Doinița Cocriș, Florin Cristescu, Iulia Fuior, Vasile Mocanu, Andrei Păduraru și Gheorghe Petrescu. Aceștia au arătat că redeschiderea pasajului va contribui la fluidizarea traficului rutier pe Calea Unirii.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a ținut să precizeze că este de acord cu punerea în valoare a pasajului pietonal subteran și că trebuie făcute expertize întrucât acolo sunt infiltraţii de apă.

La rândul său, viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, a apreciat proiectul și a spus că este nevoie de un expert care să certifice faptul că pasajul prezintă siguranță pentru cetățeni.

„Trebuie găsit un expert care să certifice că își asumă răspunderea că cei care trec pe acolo sunt protejați și nu riscă să le cadă pasajul peste ei, lucru care e mai greu de găsit. Cei cu care s-a discutat au spus clar că trebuie să decopertăm și să vedem ce e acolo”, a precizat Harșovschi.

El a adăugat faptul că până în martie 2018 nu se poate realiza decopertarea asfaltului și că trebuie găsite soluții și pentru amenajarea unei căi de acces pentru persoanele cu handicap, cât și pentru cărucioarele cu copii, în caz contrar trecerea pentru pietoni trebuie să rămână funcțională.

„Să decopertezi înseamnă costuri foarte mari, însemană blocarea traficului din Burdujeni spre oraș. Trebuie să ne asumăm acest lucru”, a mai spus Harșovschi.

Potrivit proiectului de hotărâre, amenajările necesare circulației prin pasaj vor face obiectul unor proiecte a căror costuri vor fi incluse în bugetul municipiului Suceava pentru anul 2018 și care vor fi supuse aprobării Consiliului Local.

„Nu ne jucăm de-a pasajul. Pasajul se va face pentru acest municipiu așa cum cere cartea”, a subliniat unul dintre inițiatori, Doinița Cocriș.

De menționat este  faptul că viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, a propus la acest proiect un amendament în așa fel încât inițiatorii împreună cu aparatul de specialitate din Primărie să facă toate demersurile pentru ducerea la îndeplinire. Acest amendament a fost aprobat de toți consilierii. Totodată, și proiectul de hotărâre a fost votat de cei 22 de consilieri prezenți la ședință. (Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de