Cioban urmarit penal, dupa ce a ucis un vacar


Intră acum și în grupul de

Un botosanean, cioban la o stâna din Dorna Candreni, este cercetat penal dupa ce a ucis cu salbaticie un localnic ce avea grija de mai multe vaci. Parchetul de pe lânga Tribunalul Suceava a dispus marti, începerea urmaririi penale fata de DUMITRU C., în vârsta de 37 ani din comuna Copalau, judetul Botosani, cu acelasi domiciliu, necasatorit, cioban cu 4 clase, pentru savârsirea infractiunii de omor calificat. Purtatorul de cuvânt al Parchetului de pe lânga Tribunalul Suceava, Luminita Hurjui, a precizat ca la aceeasi data fiind pusa în miscare si actiunea penala.

Astfel , pe data de 1 septembrie 2008, seful Postului de politie Dorna Candrenilor a fost sesizat telefonic de catre Ianos Gheorghe Iulian din localitate despre faptul ca la vacaria proprietatea sa, situata în locul numit „Caprarie”, a decedat victima Laurentie Candrea, în vârsta de 51 de ani, localnic, angajat sezonier la îngrijirea bovinelor.

Potrivit rechizitoriului, în data de 31.08.2008, pe fondul unui conflict spontan, Dumitru C., angajat sezonier ca cioban la stâna proprietatea lui Ianos Gheorghe Iulian din locul „Caprarie”, a exercitat acte de violenta repetate cu pumnii, picioarele si corpuri contondente asupra lui Laurentie Candrea, care au condus la decesul acestuia.

Botosaneanul a avut o atitudine sincera, de recunoastere si regret a faptei comise.

Prin ordonanta Parchetului de pe lânga Tribunalul Suceava din 02.09.2008 s-a dispus retinerea lui Dumitru C. pentru o perioada de 24 de ore.

Miercuri, Parchetul a solicitat Tribunalului Suceava luarea masurii arestarii preventive pentru o perioada de 29 de zile fata de inculpatul C. Dumitru, urmând ca instanta de judecata sa se pronunte asupra acestei cereri.

Cu ocazia efectuarii necropsiei cadavrului lui C. Laurentie, medicul a constatat ca moartea a fost violenta si s-a datorat unui traumatism cranio-cerebral acut închis cu hemoragie meningo-cerebrala consecutiv unui politraumatism ce s-a putut produce prin lovire activa cu un corp contondent, traumatismul toracic si fracturile membrului inferior stâng, fiind leziuni care au concurat la deces.
 


Intră acum și în grupul de