Șofer cu o alcoolemie de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat, depistat după ce a produs un accident la Bălcăuți


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 46 de ani, din municipiul Rădăuți, s-a ales cu dosar penal după ce a fost depistat conducând având o alcoolemie de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Potrivit Poliției Județene, duminică, 17 decembrie a.c., la ora 19.07, polițiștii din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți au intervenit la solicitarea prin SNUAU 112 privind o tamponare ce a avut loc în comuna Bălcăuți zona Ratoș.

„În urma verificărilor s-a stabilit că autoturismul condus de către un bărbat de 46 de ani, din municipiul Rădăuți, se deplasa pe DN 2E din direcție Siret-Bălcăuți. Ajuns în intersecția cu DN 17A, conducătorul auto a virat pe acest drum spre comuna Dornești și a avariat ușor autoturismul condus regulamentar de către o femeie de 27 de ani, din comuna Brodina”, a precizat IPJ Suceava.

Sursa citată a menționat că șoferul de 46 de ani emana halenă alcoolică și avea un comportament specific unei persoane ce a consumat băuturi alcoolice.

Acesta fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, și femeia de 27 de ani a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii au deschis în acest caz un dosar penal privind infracţiunea de „conducere sub influența băuturilor alcoolice”.


Intră acum și în grupul de