Înotători suceveni, medaliaţi la Campionatul Național de Poliatlon Cadeți din Pitești


Intră acum și în grupul de

Înotătorii suceveni au obținut rezultate foarte bune la Campionatul Național de Poliatlon Cadeți ce s-a desfășurat în perioada 14 – 17 decembrie a.c., la Pitești. La această competiție au participat 441 de sportivi, între care 155 de fete și 286 de băieți ce au reprezentat 59 de cluburi înscrise.

Din Suceava au participat nouă sportivi, patru legitimați la CSS LPS – Victor Turluianu, Teodor Plamada, Daria Lucan și Maria Verciuc, și cinci copii de la Clubul Sportiv Universitar din Suceava – Calin Moscaliuc, Ioan Socoliuc, Mihai Luca, Teodor Fotciuc și Vlad Cibotaru (antrenori Sorina Diaconescu și Cezar Moscaliuc).

Antrenorul Cezar Moscaliuc a precizat că înotătorii suceveni s-au comportat excelent, rezultatele fiind pe masură.

Astfel, Călin Moscaliuc a stabilit un nou record național și a obtinut locul 1 în proba de 100 liber băieți 13 și s-a clasat pe locul 2 în proba de 200 liber.

De asemenea, echipa de baieti 13 ani a Clubului Sportiv Universitar din Suceava, formată din Călin Moscaliuc, Ioan Socoliuc, Mihai Luca și Teodor Fotciuc, a stabilit un nou record național în proba de ștafetă 4×50 liber, iar în final s-a clasat pe locul 2 (antrenori Cezar Moscaliuc și Sorina Diaconescu ).

O altă sportivă, Maria Verciuc, este vicecampioană în proba de 100 liber și a obținut locul 3 în proba de 200 liber, iar Daria Lucan a obținut locul 4 în proba de 100 bras și locul 10 în clasamentul general al fetelor de 12 ani.

Moscaliuc a menționat că Victor Turluianu, Teodor Plamada și Vlad Cibotaru au înotat excelent, obținând noi recorduri personale, în majoritatea probelor clasându-se între primi 30-40 sportivi din țară.


Intră acum și în grupul de