Nechifor: La pârtia de schi de pe Rarău, mai mult „pas-ski” în loc de „ski-pass” din cauză că pârtia nu are operator desemnat de Primărie. Dacă mâine s-ar face plata lucrărilor situația rămâne neschimbată


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava Cătălin Nechifor, fost președinte al Consiliului Județean Suceava, consideră la la Câmpulung Moldovenesc se poate vorbi, deocamdată, de un nou concept turistic, respectiv „pas ski” în loc de ski-pass.

„Mare ceartă mare la Câmpulung Moldovenesc. PNL acuză PSD că nu a decontat toate lucrările la pârtia de ski din Rarău și că din cauza asta nu se va schia în iarna asta, PSD zice că nu s-au transmis actele pentru decontare de către primărie la Ministerul Turismului și că din cauza asta nu se va schia în iarna asta”, scrie Nechifor pe pagina sa de socializare.

El dorește însă să lămurească această chestiune și arată că pe pârtia din Rarău nu se va putea, deocamdată, din două cauze principale.

Prima cauză este că nu prea e zăpadă, iar a doua că  pârtia nu are operator desemnat de Primărie pentru exploatare.

„Deci chiar dacă Primăria ar trimite azi actele la București și Guvernul ar face mâine plata, tot ăia e”, susține Nechifor.

El consideră însă că vina aparține autorităților locale liberale care ar fi blocat cu bună știință lucrările prin acționarea în instanță a firmei ce executa lucrările după care, fără motivare, a retras acțiunea.

„Bunul simţ al liberalilor din judeţ e sublim, să stai numai cu mâna întinsă la Guvern după bani, să fi blocat cu bună știința orice posibilitate de continuare a lucrărilor la pârtie între 2012 și 2016, prin acționarea în instanță a firmei constructoare (acțiune pe care au retras-o în 2016 – fără o motivare), asta înseamnă să fii şmecher (profit maxim, după ce s-au văzut cu sacii în căruță, s-au apucat de ceea ce știu ei mai bine și anume să critice fără nicio logică)”, a conchis Cătălin Nechifor.

În ultimele zile, organizațiile sucevene ale PNL și PSD s-au combătut prin comunicate privind darea în folosință a pârtiei de schi din Masivul Rarău.

PNL a acuzat Guvernul PSD că nu decontează lucrările executate, iar pârtia nu poate fi omologată pentru a putea deveni operațională, în timp ce PSD s-a apărat susținând că documentele transmise de Primăria Câmpulung Moldovenesc în vederea decontării nu erau complete și că plata se va face în cursul acestei săptămâni.


Intră acum și în grupul de