Flutur, după întâlnirea cu reprezentanții Regiunii Cernăuți: Comisia Europeană a deblocat programul prin care Ucraina modernizează punctul de trecere a frontierei Vicovu de Sus – Crasna


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, luni, după o întâlnire cu reprezentanții Regiunii Cernăuți că există speranța ca punctul de trecere a frontierei Vicovu de Sus-Crasna să fie redeschis anul viitor după ce Comisia Europeană a deblocat programul prin care Ucraina moderniza acest punct de frontieră.

Potrivit lui Flutur, Comisia Europeană a transmis guvernului ucrainean o adresă prin care se comunica faptul că se deblochează programul prin care și partea ucraineană va putea moderniza punctul de trecere a frontierei Vicovu de Sus – Crasna.

„O veste foarte bună, pentru că astfel, anul viitor se va putea deschide acest punct de frontieră”, a spus Flutur.

El a menționat că partea ucraineană  i-a mulțumit pentru sprijinul și adresele pe care le-a trimis la Bruxelles pentru deblocarea acestui Program.

„Noi am avut în vedere nevoile populației de  etnie română din regiune”, a spus Flutur.

La întâlnirea din Vama Siret a participat o delegație de la Cernăuți, condusă de președintele Consiliului Regional Cernăuți, Ion Muntean și guvernatorul Regiunii Cernăuți, Oleksandr Fișciuk.

Întâlnirea a fost organizată la solicitarea părții ucrainene fiind purtate discuții privind mediul de afaceri și relațiile comerciale între Suceava și Cernăuți.

La întâlnire au participat și reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie Suceava, respectiv Nicolae Troașe – președinte și Lucian Gheorghiu – președinte executiv, Mihai Cernișov – vicepreședinte, precum și un director de la Agenția de Dezvoltare Regională Nord Est motivată de faptul că, de curând, ucrainenii au înființat și ei o astfel de structură și au dorit să cunoască din experiența părții române.


Intră acum și în grupul de